Pöllön blogi

Lähetä sisältöä blogiin, klikkaa kuvaa!

2020


Kaikille Maunossa (ja sen edessä) istujille

17.4.2020

Lähdin tänään viemään purkillista kusta terveysasemalle. Alitajuntani valitsi sellaisen reitin, joka kulki Edun pihan poikki. Ei se ollut nopein reitti, mutta sieltä itseni löysin. Pysähdyin etuovien kohdalle. Katselin sisälle ja mieleni täytti pehmeä apeus. Korona oli meidät erottanut. Otin pipon päästäni, hiljensin kuulokkeissa soivan musiikin ja olin aivan hiljaa. Melko varmasti kuulin Maunon suklaalevysohvan narahtavan. Yksinäisyyttäänkö se narahti? Vai kutsuiko minua vierailulle, vanhaa ystäväänsä? Hetken se kävi mielessäni, livahtaisin sisään. Laittaisin teeveden kiehumaan. Asettaisin sen kummallisen mallisen mukin vedenkeittimen käynnistysnappulan päälle, se kun ei perkele pysy itsekseen pohjassa. Istuisin talon parhaalla paikalla, siinä takaseinän sohvalla, roskiksen puoleisella reunalla. Malagamukista hörppisin teetä ja elämä hymyilisi. Minäkin hymyilin ajatukselleni.

Mutta harhaahan se oli. Mitäpä minä siellä yksin tekisin, tyhjässä rakennuksessa. Nostin hatun päähäni, laitoin Jujun "Mä ja mun purkki" -biisin soimaan ja jatkoin matkaani. Joutsenet olivat palanneet Aurajoelle ja valkoiset pilvenhattarat seikkailivat valtavalla taivaalla. Auringonsäteet heijastuivat kusipurkistani, ne saivat sen kimaltelemaan kuin purkillisen kultaa. Kaikki oli ihan hyvin. Mutta silti jotain puuttui. Ei tämä opiskelukevät tunnu nyt yhtään samalta.


Maunoa ja maunolaisia kaivaten, vanhempi pöllönpoikanen

10.4.2020


Otteita mökkihöperön koronapäiväkirjasta

Päivä nro en edes tiedä mikä viikonpäivä on

Löysin ripsiäisiä osasta kasveistani. :'( Mitä teen, jos karanteenin aikaan kaikki vihreä täältä kuolee?!?!?!

Päivä nro 9, ti 24.3.2020

Osallistuin osaltani täysin turhaan Skype-kokoukseen. Olipahan jotain muuta puuhaa kuin vain itsenäistä opiskelua ja kirjallisia tehtäviä.

Kassajonosta juoksin vielä hakemaan keväänkeltaisia neilikoita (4,50 €) kotia piristämään.

Päivä nro 11, to 26.3.2020

Leivon focacciaa. Kaipaan seuraa, ulkoilua ja ohjattua tekemistä.

Kaikki autot sisäpihalta ovat kadonneet, Uudellemaalleko? Kahvimaitoa riittää enää yhdeksi aamuksi.

Neilikat piristävät edelleen näytön takaa pilkistäessään.

Päivä nro 12, pe 27.3.2020

Jäätävä darra, mutta kauppaan on päästävä. Oma vika, että meni vasta viideltä nukkumaan sitsien jälkeen. Sitä on alkanut huomaamaan, mihin kaikkeen tuleekaan kauppareissun aikana koskettua. Omaa leukaa kutittaa. Mango täytyy punnita. Tomaatit täytyy punnita. Pakastearkun ovi täytyy avata, että saa kasviksia. Neilikat on tarjouksessa, niitä ei voi olla kotona liikaa.

Alkaa arki kyllästyttää ja nappaan kaupasta mukaan spesiaaleja juttuja. Appelsiinimehun sijaan jotain viiden hedelmän mehua. Ei olisi kannattanut. Inkivääriolutta vehnäoluen sijaan. Pippurikinkkua tavallisen meetvurstin tilalle. Se piristää huomenna. Croisantteja aamupalaksi <3

Päivä nro 13, la 28.3.2020

Aivan ihana ilma. Ajan ostamaan uuden kenkätelineen. Kun hengailee vaan kotona, tekee mieli panostaa kodin järjestykseen ja viihtyvyyteen. Matkalla ihmisiä pomppailee kirjaimellisesti ojasta ajokaistalle. En ole koskaan ennen nähnyt joen varren lenkkipolulla kahta ihmistä ja koiraa enempää.

Päivä nro 20, la 4.4.2020

Lauantai ja sunnuntaitreeni. Parempi puolisko on menossa saunailtaan, joten suunnittelin herkkuruokaa ja tv-maratonia illaksi. Nam, uunifetapastaa pitkästä aikaa, höystettynä punaviinillä ja jälkkäriksi turkinpippurisuklaata. Onneksi Alkot on vielä auki.

Söin yhden lautasellisen pastaa tavalliseen tapaan. Illan mittaan päädyin rääppimään suoraan kulhosta melkein koko lopun pastan. :D Suklaalevystä kuitenkin nautiskelin vain puolet!

Päivä nro 22, ma 6.4.2020

Uusi viikko, uusi kahvimuki. Pro tip: kannattaa huuhdella muki juonnin jälkeen, pidentää huomattavasti tiskausväliä.

Kolme rahapuuvauvaa päätyi roskikseen ripsiäisinvaasion alta. Suuret kumipuut kuitenkin näyttäisivät selvinneen hyökkäyksestä! <3

Päivä nro 23, ti 7.4.2020

Ihmiset ovat kaupan hevi-osastolla alkaneet selvästi pitämään metrin väliä. Mahtavaa, joskin kiusallisia tilanteita aiheuttavia. Alkaa ruokavaihtoehdot ja osaamani reseptit loppua kesken, kun tekee joka päivä itse ruokaa.

Päädyttiin kotimatkalla seinänaapurin kanssa lähes samaan aikaan ulko-ovelle. Naapurin mummo päättikin sitten kiusallisten katseiden jälkeen ilmeisesti kiertää korttelin vielä, ettei tarvitse olla rappukäytävässä samaan aikaan.

-MökkihöperöKoronapäiväkirja

26.3.2020


Rakas koronapäiväkirjani,


Lihakset ovat kipeät... En tiedä johtuuko se koronasta vai siitä, että kannoin eilen selkä vääränä viiniä kotiin kun luulin, että alkot menee kiinni.


Mut toisaalta ihan sama, kunhan on viiniä.

-Laura