2019

Ehdokkaat hallitukseen 2020

Tutustu jo ennalta vuoden 2020 hallitushakijoihin!1. ja 3. Kuka olet? Mitä ovat mielenkiinnonkohteesi?

Olen Saara, 24-vuotias neljännen vuoden opexlainen. Mielenkiintoihini kuuluu tietenkin Opex ja sen toiminta. Lisäksi pidän ongelmanratkaisusta, joka näkyy myös säännöllisen epäsäännöllisessä virkkaus- ja neulontaharrastuksessa (bongaa mut luennolta). Nautin vapaa-ajalla myös lukemisesta ja noin kerran viikossa en nauti urheilusta.

4. Onko sinulla mahdollisesti aiempaa yhdistystoimintakokemusta?

Olen Opexin talous- ja Maunovastaava vuosimallia 2019, sopo vm. 2018 ja tuutori vm. 2017. Opexin toiminnasta on siis monipuolista kokemusta: yhteistyöstä hallituksen kanssa, uusien opiskelijoiden vastaanottamisesta, tapahtumien järjestämisestä, edunvalvonnasta, visuaalisesta puolesta ja "toimiston pyörityksestä" eli lain vaatimasta yhdistystoiminnan osasta. Oon myös saanut tehdä Opexin nimissä yhteistyötä muiden yhdistysten ja toimijoiden kanssa sekä ollut toteuttamassa huikeaa I/O-Speksiä. Eipä haittaa ole myöskään aiemman elämän partiolaisuudesta ja seurakuntanuoruudesta.

2. Miksi olet kiinnostunut hakemaan Opexin hallitukseen?

Tahdon jatkaa Opexin toiminnan kehittämistä. Kehittämisen lisäksi tahtoisin huolehtia siitä, että parina viime vuonna tehdyt suuret uudistukset, kuten kirjanpidon uudistus, jäsenrekisterin uudistus ja nettisivujen (2016) uudistus juurrutetaan luontevaksi osaksi toimintaa. Tahdon olla mukana tekemässä Opexin tulevaisuutta, ja ennen kaikkea varmistamassa, että se on aurinkoinen.

5. Mihin asioihin haluaisit Opexin toiminnassa vaikuttaa/panostaa lisää?

Ensisijaisesti tahtoisin vaikuttaa ja panostaa siihen, että toiminta on jatkossakin laadukasta, monipuolista ja lähestyttävää. Nyt jo koen, että nämä ovat eräitä Opexin vahvuuksista, mutta uskon, että voisimme vielä parantaa, esimerkiksi kiinnittämällä huomiota siihen, että kaikkien vuosikurssien opiskelijat voisivat löytää toiminnasta itselleen jotain mieluisaa. Lähestyttävyyteen tahtoisin vaikuttaa esimerkiksi toiminnan läpinäkyvyyden lisäämisellä, jäsenistön osallistamisella, ja koska konkretia ei ole pahasta, niin esimerkiksi noudattamalla turvallisen tilan periaatteita Opexin toiminnassa. Tahtoisin myös panostaa Opexin viestintään esimerkiksi viestintästrategialla sekä Maunon viihtyvyyteen esimerkiksi poistamalla tilasta turhat tavarat.

6. Mahdollinen pestitoiveesi

Puheenjohtaja. Nyt tuntuu siltä, että on sen aika. Puheenjohtajana pääsisin vaikuttamaan hallituksen ja Opexin toimintaan aiempaa enemmän. Pysyn luonnostani perillä kaikista hallituksen asioista ja osaan viedä keskustelua eteenpäin. Minulla on kokemusta oikeastaan kaikesta muusta Opexin tarjoamasta toiminnasta sekä osaan kantaa vastuullisemmankin homman. Olen aiemmilla kausillani yrittänyt myös kehittää Opexin ja pestien toimintaa kestäväksi ja suunnitella ylivuotisesti. Uskon, että mun avulla Opex voi kehittyä entistäkin paremmaksi ainejärjestöksi meille kaikille.


Heipsan!

Olen Siiri Kuokkanen ja opiskelen toista vuotta OKL:ssä. Olen puhelias, aktiivinen ja viihdyn siellä missä tapahtuu. Mielenkiinnonkohteisiini esimerkiksi urheilu, ja tällä hetkellä harrastuksiini kuuluukin cheerleading. Nautin ajanviettämisestä ystävien kanssa, hyvistä keskusteluista ja hyvästä ruuasta valkkarin kera.

Olen toiminut aikaisemmin Opex ry:n hallituksessa tapahtumavastaavana, ja tämän vuoksi olen saanut olla mukana järjestämässä sekä suunnittelemassa yhtä sun toista tapahtumaa kuluneen hallituskauden aikana. Koen jäsenistön etujen ajamisen tärkeäksi, ja palo järjestötoimintaa kohtaan on edelleen kova, minkä vuoksi haen uudelleen hallitukseen.

Opex ry:n toiminnassa haluaisin kehittää muun muassa toiminnan ylivuotisuutta sekä haluaisin luoda toiminnasta vieläkin läpinäkyvämpää. Toiminnan kehittämistä jatkaisin myös mahdollisen pestini kehittämisen myötä. Ensisijaisesti minua kiinnostaisi sosiaalipoliittisen vastaavan tai varapuheenjohtajan pestit. Tärkeintä kuitenkin olisi yhdessä yhteisen hyvän tekeminen pestistä riippumatta.

Nähdään syyskokouksessa!:)


Eemil Mäkinen tässä! Olen Seinä-, Eura- ja Aurajokea nähnyt toisen vuosikurssin opettaja in the making. Demoryhmässäni roolejani ovat muumimamma, atk-jyrä ja polkupyörämekaanikko. Okl:n kautta elän unelmaani, tahdon lisää tätä kaikkea!
Olen kiinnostunut hakemaan Opexin hallitukseen, koska haluan vaikuttaa. Kokemuksen kerääminen motivoi minua yhtä lailla. Koen että kyvyilläni olisi käyttöä koko ainejärjestömme hyödyksi. Enkä tarkoita vain työmoraaliani tai määrätietoisuutta. Haluan vaikuttamisen kautta välittää aidosti ja saada aikaan asioita, joilla on oikeasti merkitystä.
Mielenkiinnon kohteisiin voisin luetella vaikka mitä moottoriurheilusta leipomiseen, mutta olennaisimpana tällä hetkellä minua kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat ja vaikuttaminen. Toinen tärkeä asia on opiskelijakulttuuri moninaisuudessaan, aina kievin kanasta sitsipöydän hakkaamiseen
Mielestäni tarvitsen lisää kokemusta järjestötoiminnasta, siksi tämä hakemus on kirjoitettu! En kuitenkaan ole täysi untuvikko. Turun urheiluautoilijoissa olen rivijäsenyyden lisäksi ollut toimitsijana useissa pienoisautokisoissa, isoimpana tehtävänä sm-arvoisen kisan ajanottopäällikkönä.
Opexin toiminnassa haluan jatkaa kaikkea tälläkin hetkellä hyvää. Kehitysideoitakin löytyy. Esimerkiksi viestintää voisi selkeyttää ja sitsikulttuuria miettiä tietyiltä osin uusiksi. Pari tapahtumaideaakin minulla on mielessä. Kaiken kaikkiaan parhaat tapahtumat, elämykset ja opexonnellisuus rakentuvat pienien yksityiskohtien kautta. edellä mainitun eteen panokseni hallituksessa olisi pestini täyttäminen, ideoita esille tuoden ja oma roolini yhteisössä tietäen.
Pestitoiveeni ovat sihteeri/tapahtumavastaava/sopo/yhdenvertaisuusvastaava.
Suosittelijoitani ovat 2c:n sankarittaret ja sankarit ♥


Heippa!

Mä oon Laura Sysimetsä kolmannelta vuosikurssilta. Tällä kaudella olen toiminut hallituksessa sihteerinä & viestintävastaavana. Kulunut vuosi hallituksen jäsenenä oli antoisa ja opettavainen. Sen takia haluaisinkin vielä jatkaa seuraavalla kaudella Opexin hallituksessa. Koen, että minulla on vielä annettavaa Opexille, joten asetun ehdolle tulevaan hallitukseen. Tällöin voin olla osana varmistamassa toiminnan jatkuvuutta ja kehittymistä.

Minua kiinnostaisi eniten toimia talousvastaavana, sillä se on sopivassa suhteessa itsenäistä työskentelyä ja yhteistyötä muiden kanssa. Tykkään tarttua uusiin haasteisiin ja koen, että talousvastaava olisi pesti, joka tarjoaisi sopivasti mahdollisuuksia oppia uutta. Toki olen valmis työskentelemään myös muissa pesteissä.

Opex on kuluneena vuonna siirtynyt osittain sähköiseen lipunmyyntiin sekä ottanut käyttöön korttimaksupäätteen. Talousvastaavana voisin olla mukana jatkamassa niiden käyttöä ja löytämässä tasapainon kaikkien eri maksu- ja ilmoittautumistapojen välillä.

Nähdään syyskokouksessa!


Moikka pöllönpoikaset! Minä olen Suvi, 2015 OKL-taipaleensa aloittanut rempseä savolainen. Elämäni opexlaisena on ollut niin mukavaa, että aionkin nauttia siitä Edulla vielä parin vuoden ajan. Vuosien varrella Opexin parissa on tullut juhlittua ja laulettua ja koen, että nyt on minun aikani antaa tälle ainejärjestölle jotain takaisin.

Opintojen ulkopuolella minut löytää yleensä joko kotisohvalta tai metsästä samoilemasta. Välillä saatan yllättää itseni ja kaverini ja päädyn ilakoimaan opiskelijatapahtumiin heidän kanssaan. Hyvinvointini turvaamiseksi olen kuitenkin joutunut jättämään Opexin bileissä rälläämisen vähemmälle. Akateemisten vuosien (ja iän) karttuessa olenkin opetellut valikoimaan Opex-bilekalenterista kaikki tärkeimmät kekkerit, joihin me vanhatkin nahkat jaksetaan osallistua. Minut löytääkin vuosittain muun muassa seniilisitseiltä, OKLivestä, PJR:ltä, talvipäiviltä sekä vapputansseilta. Että ei tässä mitään muoreja vielä olla!

Haen Opexin hallitukseen, sillä haluan olla kehittämässä ainejärjestöämme entistä ehompaan suuntaan. Olen neljän jäsenvuoteni aikana nähnyt muutaman erilaisen hallituksen menevän ja tulevan. Jokaisella hallituksella on ollut omat haasteensa ja onnistumisensa, mutta yksi asia on kuitenkin pysynyt vuosien saatossa samanlaisena; Opexin jäsenistö. Oltuani osa jäsenistöä usean vuoden ajan, minulla on melkoisen hyvä käsitys siitä, miten hallitus voisi toimia "jäsenystävällisesti". Ainejärjestön hallitus toimii jäsenistöään varten ja haluankin olla hallituksessa jatkamassa jo hyvin alkanutta jäsenistön kuulemista. Virallista hallituskokemusta minulla ei ole vielä, mutta olen jeesannut hallitusta muun muassa toimimalla sitsimestarina ja päivittämällä fuksipassia.

Opexin pesteistä minua kiinnostavat eniten visuaalisen vastaavan pesti sekä tilavastaavan pesti. Visun hommiin olen päässyt jo hieman tutustumaan, sillä esimerkiksi tämän syksyn kalenterit ovat minun käsialaani. Olen myös opiskellut kuvallista viestintää, joten uskon osaamiseni olevan eduksi visuaalisen vastaavan tehtävissä. Uskon olevani visun vastuualueista hyvin perillä ja haluankin olla mukana toteuttamassa Opexin visuaalista ilmettä ensi hallituskaudella.

Tilavastaavan pestissä minua kiinnostaa erityisesti kahvimaksujen ja muiden Maunon käyttöön liittyvien toimintojen helpottaminen. Esimerkiksi nyt, kun Opex on saanut oman maksukorttipäätteen, olen pyöritellyt ideaa kahvin maksamisesta kortilla. Tämä on vielä hyvin ajatuksen tasolla, mutta ideoita Maunon kehittämiseksi riittää. Haaveenani onkin, että Maunosta tulisi kaikille opexlaisille kahvittelujen kotipesä, jossa kaikki kupit olisivat aina puhtaina, pannu kuumana ja kahvirahat kuuliaisesti maksettuna.

Opex on onnistunut viime vuosina hienosti uudistumaan ja kehittymään oikeaan suuntaan. Toivonkin, että pääsen hallitukseen mukaan varmistamaan, että toiminta pysyy myös jatkossa vähintään yhtä hyvänä ja pääsemme nauttimaan opexonnellisuudesta vielä runsain mitoin.

Nähdään syyskokouksessa!

PS. Katsokaa, miten onnellisilta ihmiset näyttää talvipäivillä. Oispa jo helmikuu!


YOU WANT ME!!

Moikka, olen Rosa toiselta vuosikurssilta. Alun perin Lohjalta kotoisin, pirtsakka tapaus. Olen aktiivinen ja tykkään kokeilla kaikenlaista uutta. Moni saattoikin nähdä minut viime vuonna I/O Speksin lavalla. Kansainväliset asiat kiinnostavat, välivuoteni vietinkin Meksikossa au pairina. Elämän aikana on tullut harrastettua kaikenlaista pianon soitosta laitesukellukseen.

Olen aina halunnut toimia yhteisen hyvän puolesta ja vaikuttaa asioihin, jotka koen tärkeiksi. Uskon, että minulla on paljon annettavaa Opex:in hallitukselle. Ahkeruus, sosiaalisuus sekä innostuminen uusista asioista ovat vahvuuksiani yhteisen hyvän tavoittelussa.

En ole ennen ollut yhdistystoiminnassa mukana. Tulevaisuudessa minulla on kiinnostusta lähteä mukaan koulutuksen suunnitteluun sekä järjestötoimintaan laajemmin. Olisin todella kiitollinen, jos pääsisin mukaan kokemaan ja oppimaan minkälaista on toimia hallituksessa.

Haluaisin panostaa yhteistyöhön yli tiedekuntarajojen. Kiinnostuksena olisi ylläpitää Opex:issa vallitsevaa yhteisöllisyyttä ja kaikki mukaan kutsuvaa ilmapiiriä. Mahdollisia pestitoiveita olisi liikuntavuoro - tai koulutuspoliittinenvastaava.

Terveisin,

Rosa Puusaari Haku Opexin hallitukseen kaudelle 2020

Hei sinä ainejärjestösi toiminnasta kiinnostunut opexlainen!

Vuosi 2019 on mennyt nopeasti ja pitänyt sisällään vaikka ja mitä - päällimmäisenä tästä vuodesta mieleen jäi ehkä kuitenkin Opexin vuosijuhlat. Nyt vuoden ja vuosikymmenen vaihtuessa vaihtuu myös Opexin hallitus.

Hallitus mahdollistaa Opexin monipuolisen toiminnan: on liikuntavuoroja, baaribileitä, edunvalvontaa, lautapeli-iltoja... Jotta järjestömme toiminta voi jatkua yhtä toimivana, tarvitsemme juuri SINUA!

HAE ROHKEASTI MUKAAN HALLITUKSEEN!

Uusi hallitus valitaan Opexin vuosikokouksessa (tunnetaan paremmin nimellä syyskokous), joka järjestetään 5.11. klo 17 alkaen Edu 2:ssa. Hakemuksesi hallitukseen pyrkimisestä voit lähettää 25.10. mennessä osoitteeseen seasalm@utu.fi. Toivomme sinun hakemuksessasi kertovan ainakin seuraavaa:

  1. Kuka olet?

  2. Miksi olet kiinnostunut hakemaan Opexin hallitukseen?

  3. Mitä ovat mielenkiinnonkohteesi?

  4. Onko sinulla mahdollisesti aiempaa yhdistystoimintakokemusta?

  5. Mihin asioihin haluaisit Opexin toiminnassa vaikuttaa/panostaa lisää?

  6. Mahdollisen pestitoiveesi

P.S. Kuva olis kiva ❤️

Kaikki hakemukset julkaistaan aiempien vuosien tapaan täällä Pöllön blogissa viikkoa ennen syyskokousta, eli 29.10.

Jos kirjallinen ulosantisi ei ole vahvuutesi tai epäröit hallitukseen hakemista viime metreille asti, voit asettua ehdolle vielä syyskokouksessa!

Tervetuloa vaikuttamaan Opexin tulevaisuuteen ja nauttimaan kokousherkuista Edu 2:seen 5.11. klo 17.

-Opexin hallitus 2019


Syyskokous lähestyy!

Elelemme jänniä aikoja Edulla! Opexin syyskokous lähestyy, mikä tietysti tarkoittaa myös uuden hallituksen valintaa. Kokous pidetään 5.11. klo 17 Edu2:ssa. Tapahtuma julkaistaan ensi viikolla, mutta voit nyt jo pistää kokouksen ylös kalenteriisi.

Hallitukseen haetaan jälleen uusia toimijoita. Myös hallitushaku julkaistaan ensi viikolla, mutta haluamme tehdä hallitukseen hakemisen teille helpommin lähestyttäväksi. Jos seuraat Pöllöä Instagramin puolella, niin oletkin ehkä jo törmännyt nykyisten hallitustoimijoiden pestiesittelyihin. Esittelyt ovat Instagramin puolella ehkä vähän eläväisempiä kuin nämä alla olevat tekstit, mutta tässä kuitenkin tiivistetysti kuvaukset tämän vuoden pesteistä.

Puheenjohtajisto

Puheenjohtaja on Opexin hallituksen jäsenistä ainoa, joka valitaan syyskokouksessa suoraan. Muuten kokouksessa valitaan jäsenet hallitukseen (max. paikkoja puheenjohtajan lisäksi 12) ja hallitus järjestäytyy puheenjohtajan johdolla myöhemmin keskenään. Yhdessä varapuheenjohtajan kanssa hoidamme yhdistyksen virallista pyöritystä: vastaamme yhteydenottoihin, vedämme hallituksen kokoukset, otamme kantaa, edustamme, lähetämme hakemuksia ja laadimme yhdessä hallituksen kanssa toiminnan kannalta oleellisia dokumentteja, kuten toimintasuunnitelman ja -kertomuksen. Ehkä tärkein puheenjohtajiston tehtävä on kuitenkin tsempata ja olla muun hallituksen tukena! Aiemmasta yhdistystoimintakokemuksesta ei näissä tehtävissä ole haittaa.

Talousvastaava

Talousvastaava huolehtii rahan liikkumisesta, eli laskujen maksusta, kuittien vastaanottamisesta ja maksuohjeiden tekemisestä. Kirjanpidon tekemiseen oon kalenteristani yleensä varannut intensiivipäivän kuun vaihduttua. Pestiin kuuluu myös budjetin laatiminen ja sen noudattamisesta huolehtiminen yhdessä hallituksen kanssa sekä käteisvarojen talletus pankkiin. Pesti ei vaadi aiempaa kokemusta, joskin tarkkuudesta ja Opexin toiminnan tuntemisesta on hyötyä.

Sihteeri & viestintävastaava

Sihteerin tehtävänä on kirjoittaa kokousten pöytäkirjat sekä ylläpitää pöytäkirja-arkistoa. Sihteeri myös vastaa jäsenrekisterin ylläpidosta. Viestintävastaava hoitaa Opexin virallisen tiedotuksen eli lähettää viikkomailit (Maanantaimaili & Perjantaipaketti). Pestiin kuuluu myös sähköpostilistojen (sijaisuuslista ja sähköpostilista) ylläpitäminen ja sähköposteihin vastaaminen. Pesti ei vaadi aiempaa kokemusta.

Tapahtumavastaavat

Tapahtumavastaavien tehtäviin kuuluu Opexin virkistystapahtumien sekä bileiden suunnittelu ja toteutus. Virkistystapahtumia ovat esimerkiksi sitsit, lähiöbussikierros tuttavallisemmin lähäri ja juomapeli-ilta. Bileitä ja virkistystapahtumia voidaan toteuttaa myös poikkitieteellisesti, jolloin suunnittelun yhteydessä pääsee tutustumaan muiden järjestöjen tapahtumavastaaviin. Tapahtumavastaavat voivat hyödyntää tapahtumissa aikaisempien vuosien tapahtumia ja ideoida myös uusia tapahtumia. Pesti on työläs, mutta antaa samalla mitalla takaisin itselle. Tapahtumien suunnittelussa vain oma luovuus on rajana, eikä pesti vaadi aiempaa kokemusta.

Hyvinvointi

Tänä vuonna hallituksessa yhdistettiin hyvinvointitiimiksi kaksi erillistä pestiä: sosiaalipoliittinen vastaava & liikuntavastaava. Sosiaalipoliittisen vastaavan pestiin kuuluu sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvä toiminta, kun taas liikuntavastaava vastaa luonnollisesti liikunnallisista tapahtumista.

Käytännössä hyvinvointivastaavien tehtäviin kuuluu järjestää mm. liikuntavuoroja, lajikokeiluja ja vastaavat Campussportin turnauksiin osallistumisesta. Lajikokeiluina on ollut esim. avantouinti, sirkuskoulu, tankotanssi ja Bungee-training. Opex osallistuu Campussportin turnauksiin jäsenistön kiinnostuksen mukaan. Sopotapahtumia järjestetään 1-2 kertaa kuukaudessa. Tänä vuonna on järjestetty mm. OKLympialaiset, lautapeli-iltoja, verenluovutus ja CV-klinikka. Pestissä parasta on tutustuminen uusiin ihmisiin eri vuosikursseilla! Pesti ei vaadi aiempaa liikuntakokemusta.

Kopot

Kopojen eli koulutuspoliittisten vastaavien hommat on usein vähän huomaamattomampia. Meidän tehtävänä on seurata ja kehittää luokanopettajien opintoja ja muita meidän opiskelijoita koskevia laitoksen opintoasioita. Konkreettisesti se voi tarkoittaa esimerkiksi palautteiden keräämistä ja auttamista pienissä kursseihin liittyvissä ongelmissa. Kopon tehtäviin kuuluu myös olla yleisesti kuulolla siitä, mitä koulutuspoliittisella kentällä tapahtuu (esim. OPS-muutokset tai valtakunnalliset tempaukset SOOLin suunnalta). Tehtävästä on mahdollista muovata juuri sellainen kuin haluaa - voi olla isosti esillä kehittämässä tempauksia tai koulutuksia, tai voi vain seurailla, josko johonkin pitäisi reagoida.

Visuaalinen vastaava

Visuaalisen vastaava tehtäviin kuuluu tapahtumabannerien, julisteiden, haalarimerkkien, sekä muiden mahdollisten visuaalista silmää vaativien tuotosten toteutus ja tilaaminen. Projekteja ei ole pakko tehdä yksin, vaan mukaan voi pyytää myös muita tekemisestä innostuneita. Myös nettisivujen päivittäminen on osa visuvastaavan pestiä. Homma ei ole sidottu mihinkään tiettyyn paikkaan, vaan työtilana voi toimia oman kodin sohva, kahvila, puisto tai vaikka oma rakas Maunomme. Visuaalisena vastaavana pääset käyttämään omaa luovuutta ja kehittämään omaa osaamista. Tässä pestissä pääset luomaan Opexille ulkoisen ilmeen ja siten luomuksesi toimivat järjestömme kasvoina.