Kopojen esittely

22.10.2021
Suvi Ikonen
Suvi Ikonen

Mikä on ollut kivointa?

Kivointa hallitushommissa on yhdessä tekemisen meininki ja uudet ystävät eri vuosikursseilta. On myös mukavaa päästä vaikuttamaan ja keksimään itse minkälaista opiskelijaelämää pöllönpoikasille järjestetään.

Mitä on itse saanut irti?

Olen oppinut huimasti organisointitaitoja sekä hahmottamaan yliopiston ja ainejärjestöjen toimintaan liittyvää "näkymätöntä" työtä, kuten päätöksentekoa ja suunnittelua. Niiden lisäksi olen saanut uusia kavereita hallituslaisista ja päässyt olemaan aktiivinen osa opiskelijayhteisöä.

Mitä pesti vaatii?

Koulutuspoliittisen vastaavan kannattaa olla innokas ajamaan pöllönpoikasten etuja sekä nopea oppimaan uutta, sillä pestiin liittyy paljon erilaista järjesteltävää ja hoidettavaa. Yliopiston ja OKL:n käytänteiden, opsien ynnä muiden opintoja ohjaavien ja hallinnollisten juttujen tuntemisesta on apua, mutta kärryille pääsee myös tarvittaessa nopeasti. Koulutuspoliittisena vastaavana pääsee vaikuttamaan pöllönpoikasten edunvalvonnasta niin ainejärjestötasolla kuin tiedekunnankin tasolla.

Suurin tai yllättävin yllätys?

Iltakoulujen puhujien kalastelu on yllättävän hidasta ja haastava hommaa, eikä siihen taida koskaan oppia varautumaan ajoissa. Suurin yllätys silti tältä vuodelta on ollut se, miten kivaa kopoilu oikeasti on!