Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Opexiin!

Hei uusi opiskelija! Tutustu tarkasti tämän sivun sisältöihin ja lataa Fuksivihko sekä Tuutorikirje itsellesi talteen!


Opex onnittelee Sinua, uusi opiskelija, loistavasta suorituksesta! Vihdoinkin ovat hermoja riistäneet pääsykokeet ja vatsanpohjassa kummasti kutkuttanut jännitys takanapäin. Läpäistyäsi kesän tiukimmat hetket olet nyt osa meitä. Turun Yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden ainejärjestö Opex ry toivottaa sinut avosylin tervetulleeksi laitoksellemme!


Tällä sivulla löydät kaiken tärkeän, mitä sinun tarvitsee tietää opintojesi alussa. Lue tuutorien tervehdys, legendaarisen Alkuseikkailun info ja ota Fuksivihko haltuusi! Lisäksi alapuolelta löydät muistilistan, mitä asioita kannattaa muistaa uutena opiskelijana eli fuksina hoitaa ensi tilassa!

Muista:Alkuseikkailu 2022

Alkuseikkailuun ovat tervetulleita kaikki vuonna 2022 Turussa opintonsa aloittavat opeopiskelijat, joten tule rohkeasti mukaan!

Alkuseikkailu kestää kaksi päivää, mutta niiden välinen yö nukutaan kotona. Homma polkaistaan käyntiin keskiviikkona 17.8.2022 klo 12 tiedekunta-rakennuksemme Educariumin (Assistentinkatu 5, 20500 Turku) etupihalta, jossa tuutorit odottavat teitä.

Päiviin kuuluu runsaasti hauskaa tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, mutta pysyttelemme yliopiston alueella. Keskiviikkona on vapaa-aikaa klo 16-18, jonka aikana ehtii käydä kotona. Poistua ei kuitenkaan ole pakko, vaan jäljelle jäävät voivat halutessaan lähteä yhdessä syömään esimerkiksi keskustaan. Illan aikana tarjolla on vielä pientä syötävää. Keskiviikon ohjelma loppuu noin klo 21.

Torstaina saapukaa takaisin Educariumille klo 11, kun Opex tarjoaa teille maittavan brunssin. Hauskaa ohjelmaa on jälleen päivä täynnä ja klo 15 menemme yhdessä syömään opiskelija-ravintolaan. Tätä varten sinun on otettava mukaan tosite siitä että olet opiskelija, jotta voit saada ruoan opiskelijahintaan. Varaa mukaan myös 2,70e lounasmaksua varten. Alkuseikkailu päättyy torstaina klo 18. Tämän jälkeen on aikaa käydä kotona siistiytymässä ennen kuin aloitamme jatkojen viettämisen klo 20! Jatkojen ja jatkojenjatkojen paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Alkuseikkailussa tullaan ottamaan huomioon pandemia tilanteeseen liittyvät mahdolliset muutokset. Osallistuminen on ilmaista!

Ilmoittautuminen hoituu laittamalla Helmi-tuutorille sähköpostia osoitteeseen shekho@utu.fi viimeistään 1.8.2020. Laita sähköpostiin nimesi sekä mahdolliset erityisruokavaliosi.

Alkuseikkailuun täytyy ottaa mukaan seuraavaa:

 • Vaatetta joilla on mukava olla ja liikuskella.

 • Vesipullo

 • Aurinkorasvaa

 • Lautanen naposteltavia varten

 • Tarrallinen opiskelijakortti tai maksutosite TYY:n lukuvuosimaksusta (esim. tuloste tai screenshot)

 • 2,70e lounasrahaa

 • Jokin sinulle tärkeä esine, joka kulkee mukana. Jos et voi kantaa esinettäsi mukana, ota se mukaan kuvan muodossa

 • Repullinen reipasta mieltä!

Mukaan voit ottaa myös:

 • Pientä naposteltavaa, mikäli sellaista tunnet tarvitsevasi

Alkuseikkailuun EI saa tuoda:

 • Alkoholia tai muita päihteitä

 • Huonoa fiilistä


Opexin esittely vuodelta 2021