Liikkavastaavan ja sopon esittely

17.10.2022

Aaro Tuomela (liikuntavastaava)

Helmi Ekholm (sosiaalipoliittinen vastaava)

Mikä on ollut kivointa?

Kivointa on ollut liikkua yhdessä sekä tutustua uusiin tuttavuuksiin muun muassa liikuntavuorojen kautta. Myös voitot CampusSportin pelien jälkeen sekä hymyt liikkavuorolaisten sekä lajikokeilijoiden kasvoilla on tuonut iloa. Myös hallitusedut ja yleinen asioista kärryillä pysyminen ovat bonusta.

Mitä on itse saanut irti?

On tullut liikuttua paljon, vaikka osallistuisin liikuntatapahtumiin pääsääntöisesti muutenkin. Olen myös tutustunut hallitustoimintaan ja oppinut arvostamaan erilaisia tapahtumia ja niiden järjestämiseen kuluvaa työn määrää.

Mitä pesti vaatii?

Pesti vaatii halua liikkua, ja kalenterointitaitoa. Pestistä voi tehdä juuri itsensä näköisen ja sitä voi toteuttaa ihan omalla tavallaan.


Suurin tai yllättävin yllätys?

Pesti ei sinäänsä yllättänyt kun olin tehnyt sitä jo aikaisemmin. Ehkä kuitenkin yllätyin, kuinka sujuvasti sain hommat hoidettua yksin, verrattuna ensimmäiseen hallitusvuoteeni, kun liikkavastaavia oli kaksi.


Mikä on ollut kivointa?

Lähteä miettimään kaikkia uusia hyvinvointi tapahtumia mitä Opexille voitaisiin järjestää ja päästä edistämään opiskelijoiden hyvinvointia.

Mitä on itse saanut irti?

Päässyt tekemään uusia tuttavuuksia esimerkiksi Katkon suuntaan yhteistyön suunnittelemisessa ja päässyt kuulemaan jäsenistön toiveita ja yrittänyt miettiä niiden toteuttamismahdollisuuksia.

Mitä pesti vaatii?

Sopo tekee työtä niin yksin kuin myös yhteistyössä Kopojen kanssa. Työ voi olla hyvin itsenäistä tai sitten osana vaihtuvaa tiimiä. Valmius kuunnella muiden tarpeita on hyvin oleellista ja usein myös kiinnostus opiskelijoiden hyvinvoinnista on eduksi. Pestissä saattaa joskus tehdä liikaa kaikkea, joten omien rajojen hyvä tuntemus ja delegointi taidot ovat plussaa.

Suurin tai yllättävin yllätys?

Sopo voi tehdä niin tapahtumia kuin vaikuttaa poliittisesti, joten itseään pääsi toteuttamaan monella eri tavalla. Itse yllätyin kuinka monimuotoinen pesti todellisuudessa on.