Ajankohtaista

Syksyllä collegepaitojen lisäksi myyntiin tulee upouusi Opexin kangaskassi! Nyt on kuitenkin aika päättää millainen painatus kassiin tulee. Saimme jäsenistöltä hurjasti vaihtoehtoja, joista kuudesta eri vaihtoehdosta pääset nyt äänestämään haluamaasi voittajaa. Kangaskassi tulee olemaan luonnonvalkoinen, joten muista tämä äänestäessäsi.

Vihdoin on aika taas juhlistaa vappua. Vaikka vapun juliminen tapahtuukin taas etänä, niin Pöllö haluaa tuoda kaikille poikasilleen serpentiinin iloa ja munkkien tuoksua. Muistathan, että tapahtumiin voi osallistua myös ryhmissä etäaikana rajoitusten sallimissa rajoituksissa.

Tervetuloa osallistumaan Opexin pubivisaan, jossa aiheena tällä kertaa on Disney! Oletpa sitten vanhan Disneyn tuotannon kuten Lumikin ja Prinsessa Ruususen fani tai vähä uudemman sukupolven kansaa ja Disney-matkasi on alkanut Räyhä Ralfin mukana internetiä valloittaen, nyt on sinun aikasi loistaa! Kutsummekin siis teidät kaikki pöllönpoikaset...

Harmillisesti tänä vuonna kävi niin, että talvipäivät peruttiin ja sitä myötä myös norsupallo. Talvipäiviä ja norsupalloa ei valitettavasti saada enää tälle keväälle takaisin (ainakaan näillä näppäimillä), mutta yksi tärkeä aspekti näistä karkeloista kuitenkin voidaan vielä toteuttaa, nimittäin Opekkaan rökittäminen.

Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi I/O speksi jouduttiin perumaan, mutta ei huolta pöllönpoikaset. Meille on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus päästä speksien upeaan maailmaan suoraan kotisohviltamme! I/O speksi streamataan (eli suoratoistetaan) Youtubessa ja Pöllö kutsuukin 8.4. kaikki Opexlaiset ruudun äärelle, tätä et halua missata!

Kolottaako sitsihammastasi? Eivätkö sitsilaulut enää soi päässäsi? Etkö tiedä, mitä sitsaaminen on? Ei hätää, ongelmaasi on ratkaisu! Huhtikuun ensimmäisenä Opex järjestää ensi syksyn fuksisitsejä ajatellen sitsiaiheisen webinaarin, joka käsittelee akateemisen pöytäjuhlan perinteitä sekä yleisiä sitsikulttuurin ilmiöitä.

Witutus wiineillä pöllönpoikaset pääsee kertomaan toisilleen kaiken, mikä mieltä painaa. Pöllönpoikaset pääsevät jakamaan fiiliksiään siitä, mikä opiskelussa ei toimi, ja vanhat nahat pääsevät antamaan vinkki vitosia yliopisto-opiskelusta. Samalla nautitaan niin paljon virvokkeita, ettei enää vituta.

Turauksen, Opexin ja SOOLin iltakoulusarja jatkuu maaliskuulla koululaki aiheella! Luvassa on mainio puhuja ja uusia näkökulmia aiheeseen.
Iltakoulun puhujana toimii lakimies Kristiina Tuhkiainen OAJ:ilta. Hän tulee kertomaan opettajien vastuista, oikeuksista sekä mielenkiintoisista ennakkotapauksista.
Kovaa settiä on siis luvassa! Saavu siis...

Tervetuloa ensimmäistä kertaa järjestettävään Opexin kokkausiltaan! Kokkausillassa pääset kokkaamaan Zoom-kokkien opastuksella. Ensimmäisellä kerralla kokataan vegaanisia mokkapaloja. Ainekset, joita tarvitset mokkapalojen valmistukseen julkaistaan tämän tapahtuman seinällä edeltävänä maanantaina. Zoom-linkki julkaistaan hieman ennen tapahtuman...

Syyhyävätkö sormesi, jotta pääsisit pelaamaan tai haluaisit vain viettää chilliä iltaa muiden Opexlaisten kanssa? Nyt voit toteuttaa vaikka molemmat Opexin omassa Zoom peli-illassa! Tämä uunituore etätapahtuma voi pitää melkein mitä vain sisällään. Olemme valmiiksi jo valinneet joitain pelejä joita voi pelata Zoomin välityksellä, mutta se ei pääty...

Turauksen, Opexin ja SOOLin iltakoulusarja jatkuu helmikuussa aiheella kiusaaminen! Luvassa on mainiot puhujat ja uusia näkökulmia aiheeseen.

Mitä muistat vanhan kunnon ala-asteen ympän ja äikän tunneilta? Inessiivi, allatiivi, elatiivi, tiivitaavi, mitä näitä nyt on? Loistitko osaamisellasi monialaisissa ja osasit kaikki keltaiset kasvit ja erotit vielä naurulokin ja variksen? No nyt näille tiedoille ja taidoille on tarvetta, koska Opexin seuraavan pubivisan teemana on alakoulun...

Tervetuloa Opex ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 17.2. klo 17.00. Kokous pidetään Zoomissa, jonka linkki julkaistaan myöhemmin Facebook-tapahtumassa.

Kevään ensimmäisessä Iltakoulussa aiheena on kodin ja koulun yhteistyö. Iltakoulussa päästään kuulemaan käytännön kokemuksia, vinkkejä sekä mahdollisia vaaranpaikkoja viestinnän ja yhteistyön suhteen.

Näillä näkymin normaaleja päivystyksiä Maunon edessä ei pidetä, mutta huoli pois! Kahvihetken kautta voit hoitaa kaikki samat asiat kuin normaalistikin, eli muun muassa vahvistaa jäsenyytesi ja esittää kimurantteja kysymyksiä hallituslaisille. Tietenkin paikalle on suotavaa saapua ihan vaan hengailemaankin. SOOLin aluetoimija on luvannut piipahtaa...

Opexin vuoden ensimmäinen tietovisa on nyt täällä! 2020 on jäänyt taakse ja on aika testata tietonne edeltäneen vuoden tapahtumista ja kaikesta muusta mahdollisesta, mitä vuoteen on liittynyt. Kutsummekin siis teidät kaikki pöllönpoikaset osallistumaan ratkiriemukkaaseen etätapahtumaan, jossa pääsette kisailemaan huikeista palkinnoista ja...

Onko sinulle jäänyt epäselvyyksiä opintojen suhteen? Tuntuvatko opettajat ja muut opiskelijat etäisiltä? Askarruttaako jokin muuten vain mieltäsi? Huolestuttaako opinnot? Haluaisitko esittää kysymyksiä muille opiskelijoille? Ei hätää, nyt siihen tarjoutuu loistava tilaisuus!

Syksyn viimeinen iltakoulu järjestetään ti 8.12. ja aiheena on "työnhaku". Tässä iltakoulussa saat selville, miten opettajan töitä haetaan, niin pidempiä sijaisuuksia kuin virkojakin. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kuuntelemaan parhaimpia vinkkejä työnhakuun! Tämä iltakoulu toimii vuorovaikutteisesti puhujan kanssa, eikä ole luennon omainen....

Loppusyksyn illat pimenevät ja tämä on hyvä asia, sillä pimeässä monitorin kuva antaa paremman kontrastin ja vihun pään erottaa paremmin!

Oletko ehtinyt ihmettelemään, mikä on tuo lukkarin mystinen Opex-päivä 13.11.? Sen päivän on Pöllö saanut laitokselta varata poikasilleen Itämerellä seilaamiseen. Seilaus on kuitenkin peruuntunut, mutta ällös huoliko, sillä Opex-päivä on ja pysyy kalentereissa silti!

Nyt on aika sitsata vanhARIen kesken ARI-teemalla. Oletko kARI grandi, kaikkien janoisten sankARI? Anteroisen ARI? jumppARI? Entisaikojen fruittARI vai sillanpään jARI? kahvimaitoa kaipaava arttu viskARI, "pian valmistuva" huijARI taikka häitään juhliva aviopARI? Vaihtoehtoja on lukuisia! Jos pukeutuminen ei kiinnosta, laita päällesi vaikka...