Ajankohtaista

On aika ladata puhelimet ja suunnata kohti Turun tuomiokirkkoa, sillä vuorossa on TST - After ski edition!

Vuosi on pian vaihtumaisillaan ja sen jälkeen on jälleen aika sitsata! Sitsaaminen tapahtuu tällä kertaa poikkitieteellisesti, sillä Kanta, Mimesis & Opex yhdistävät voimansa ja järjestävät yhteiset valkohaalareiden sitsit Q-talolla torstaina 13.1.2022 klo 18.00 alkaen. Paikalle kannattaa saapua klo 17.30, sillä tuttuun tapaan, myöhästymisellä on...

Voit tutustua ensi vuoden hallituksen ehdokkaisiin jo nyt! Muista, että voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa.

Mielen päällä -hankkeessa edistetään mielenterveysaiheisiin liittyvää puheeksi ottamisen kulttuuria vertaistukitoimintaa hyödyntäen. Tavoitteena on, ettei yksikään opiskelija jää yksin huoliensa kanssa.

Kaikki muistavat kerroksittain puetut topit, liekkipipot, Tamagotchit ja Nintendon paukuttamisen. Ai että mitä nostalgiaa!
Nyt on siis aika pukeutua parhaimpiin diskovaatteisiin (ja tarvittaessa myös haalareihin) ja suunnata Q-talolle alakoulun diskoon. Etenkin fukseilla on ainutlaatuinen tilaisuus fiilistellä alakoulumeininkiä, sillä näiden...

Tervetuloa Opex ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen eli syyskokoukseen. Syyskokous pidetään 15.11.2021 klo 17.00 salissa EDU1.

Näin erilaisena aikana, kun paljon on tehty hommia kotoa päin on ollut mahtavaa, että ollaan hallitusporukan kanssa noin kerran viikossa säännöllisesti tavattu ja näin on päässyt ylläpitämään opiskelijaelämää ja sosiaalisia kontakteja edes jollain tavalla. On ollut myös ihanaa tutustua ihmisiin eri vuosikursseilta, eri ainejärjestöistä sekä...

Kivointa hallitushommissa on yhdessä tekemisen meininki ja uudet ystävät eri vuosikursseilta. On myös mukavaa päästä vaikuttamaan ja keksimään itse minkälaista opiskelijaelämää pöllönpoikasille järjestetään.

Hallitustoiminnassa ehdottomasti itselle kivointa on ollut mahdollisuus päästä tutustumaan muihin vuosikurssilaisiin matalalla kynnyksellä. En tiedä olisinko minkään muun kautta saanut tutustua yhtä laajasti eri vuosien opiskelijoihin ja se on ollut ihan parasta.

Kivointa hallitustoiminnassa on mielestäni yhteinen tekeminen ja mahdollisuus vaikuttaa Opexin asioihin. Toki hallituksessa olemiseen liittyy myös muutamia etuuksia (kuten esim. etukäteisilmoittautuminen osaan Opexin tapahtumista ja mahdollisuus edustaa Opexia muiden ainejärjestöjen vuosijuhlilla, yms.) jotka on kans ihan kivoja :)

Hyvinvointivastaavan tehtävät on ollut mieleisiä ja motivoivia, kun vihdoin pääsee taas järjestämään liikkavuoroja, lajikokeiluita ja Campussportin turnauksia. Parasta on toivottaa kaikki mukaan pitämään hauskaa porukalla ja nauttimaan urheilusta ja yhdessä olosta. Myös kansainvälisyysvastaavan tehtävät ovat tuntuneet itselle sopivilta ja...

Mukavinta on ollut olla osa mukavaa hallitusporukkaa. Hallituksessa puuhaillessa tuntee kuuluvansa opiskelijayhteisöön aivan eri tavalla kuin kotona zoomin ääressä luentoja kuunnellessa.

WE WANT YOU! 

17.10.2021

Syyskokouksessa 15.11. valitaan uusi hallitus vuodelle 2022. Mutta millaista se hallitustoiminta voikaan olla? Pöllö kysyi hallituslaisten henkilökohtaisia kokemuksia ja niihin pääset tutustumaan tulevan viikon aikana.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Turun opettajankoulutuslaitoksen Joulugaalaa 2021. Syksyn hienoimmat juhlat järjestetään 18.11.2021 klo 18:00. Ovet aukeavat juhlatilaan 17:30. Juhlan teemana on Winter Wonderland! On aika pukeutua teeman mukaisesti parhaimpiin ja saapua VPK-talolle nauttimaan musiikkiesityksistä, tansseista, hyvästä ruoasta ja ennen...

Taas on aika Opexin legendaaristen HALLOWEEN BILEIDEN! Halloween bileet järjestetään perinteisesti tietenkin Lynissä! Ja tottakai, koska bileiden teemana on halloween pue päällesi pelottavin, hauskoin, seksikkäin tai muuten vaan oudoin asusi. Bileissä järjestetään pukukilpailu ja kaikilla pukeutuneilla on mahdollisuus osallistua tähän kilpailuun.

Hu-huu kaikki opexlaiset! Zoom-pubivisat ovat mennyttä aikaa ja nyt päästään pubivisailemaan oikeaan baarin!

Vihdoin on aika opettaa Opexin uusille fukseille miten sitsataan! Ja tietenkin tilanteen juhlavuuden merkeissä pukeudumme pikkumustaan ja perinteisesti sitsaamme Saaristobaarissa! Sitsit alkavat klo 18.30, mutta ovet avataan jo klo 18. Tule ajoissa paikalle!

Vihdoin on taas Opexin lajikokeilujen! Ensimmäisenä lajina vuorossa on lacrosse. Lacrossea eli haavipalloa pelataan haavipäisellä mailalla sekä kumisella pallolla. Tavoitteena on saada pallo vastapuolen maaliin, sillä eniten maaleja tehnyt joukkue voittaa. Joukkueet koostuvat: maalivahdista, puolustajista, keskikenttäpelaajista ja hyökkääjistä.

HOX! Ilmottautumista on muutettu!Tahtoisin gini tonicin tai sitten minttu fernetin.... kelpaa se kossuvissykin, siis... Syksyn odotetuin tapahtuma on täällä taaaas, eli PJR!!! Tämä on tapahtuma, jota et voi missata! Lähde Pöllön mukaan seilaamaan Itämeren aalloille ja pidä hauskin ilta ikinä. Kanssamme aaltoja valloittamaan lähtee opeopiskelijoita...

Oletko aina halunnut päästä tutustumaan luomumaatilan toimintaan ja samalla maistamaan siellä tehtyä Jymy-jäätelöä?

ARVON OPEXLAISET!
Nyt kun fuksit alkavat hiljalleen olla palautuneita kastajaiskoitoksista, on aika suunnata katseet kostajaisiin!

TurAuksen, Opexin ja SOOLin iltakoulut ovat valmiita uuteen lukuvuoteen! Syyskuun iltakoulun aiheena on uudet opet työelämässä. Minkälaista on oikeasti olla opettaja? Miten töihin pääsee? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen on luvassa vastaus iltakoulussa!

On aika palata takaisin vuoteen 2020 ja kokea taas fuksivuoden ihanuutta 2. vuosikurssilaisten omilla sitseillä. Sitseillä tarjotaan syötävää ja shotti. Kannattaa ottaa myös omia nestemäisiä eväitä matkaan. Sitsit tapahtuvat Educariumin hiekkakentällä, saavuthan paikalle jo klo 17:30. Sitsit alkavat virallisesti klo 18, eikä myöhästyminen kannata.

Pöllö kutsuu kaikki poikasensa uusimmista fuksipallerosta vanhimpiin nahkoihin juhlistamaan syksyn aloitusta Tuomaanpuistoon 2.9. pihabileiden merkeissä!

No vihdoin on aika SITSATA! Mitäs sitä enempää inffoa edes tarvitsee. Ota omat eväät (nestepitoinen sekä kiinteä) mukaan ja saavu 17.30 aikoihin paikalle Tuomaanpuistoon. Klo 18:00 aloitetaan, älä tule myöhässä.

Syksyllä collegepaitojen lisäksi myyntiin tulee upouusi Opexin kangaskassi! Nyt on kuitenkin aika päättää millainen painatus kassiin tulee. Saimme jäsenistöltä hurjasti vaihtoehtoja, joista kuudesta eri vaihtoehdosta pääset nyt äänestämään haluamaasi voittajaa. Kangaskassi tulee olemaan luonnonvalkoinen, joten muista tämä äänestäessäsi.

Vihdoin on aika taas juhlistaa vappua. Vaikka vapun juliminen tapahtuukin taas etänä, niin Pöllö haluaa tuoda kaikille poikasilleen serpentiinin iloa ja munkkien tuoksua. Muistathan, että tapahtumiin voi osallistua myös ryhmissä etäaikana rajoitusten sallimissa rajoituksissa.

Tervetuloa osallistumaan Opexin pubivisaan, jossa aiheena tällä kertaa on Disney! Oletpa sitten vanhan Disneyn tuotannon kuten Lumikin ja Prinsessa Ruususen fani tai vähä uudemman sukupolven kansaa ja Disney-matkasi on alkanut Räyhä Ralfin mukana internetiä valloittaen, nyt on sinun aikasi loistaa! Kutsummekin siis teidät kaikki pöllönpoikaset...