Opexin Vappuviikko 2024

01.04.2024

Vappu on ihmisen ja varsinkin opiskelijan parasta aikaa!
Opexin vappu on tänä vuonna huikeat 10 päivää kestävä spektaakkeli, mistä varmasti löydät mieluista tapahtumaa! Vedäthän siis rakkaat haalarit jalkaan ja tule nauttimaan keväästä, vapusta ja #opexonnellisuudesta <3

Vappuviikon aikana Opexin omissa tapahtumissa häirintäyhdyshenkilöinä toimii koko hallitus. Käännythän siis ongelmatilanteissa tapahtumassa kuin tapahtumassa paikalla olevien hallituslaisten puoleen. Jokainen opexlainen vappuilija sitoutuu noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita, jotta tästäkin vapusta tulee ikimuistoinen!

22.4. MAANANTAI LÄHÄRI

Linja-autossa on tunnelmaa ! Erityisesti, kun ne täyttyvät likaisen valkoisista haalareista ja hyvästä vapun alun tunnelmasta!

Mikä olisikaan parempi tapa startata 10 päivää kestävä Opexin vappuviikko, kuin LÄHIÖBUSSIKIERROS! Lähiöbussikierroksella pääset nauttimaan Föli-bussin tasaisesta kyydistä, opex-ystävistä sekä lähiöpubien kotoistasta tunnelmasta. Ja ei, tätä matkaa ei suoriteta yhden pysähdyksen taktiikalla. Kannattaa kuitenkin syödä ennen bussien lähtöä, sillä pysähdyspaikkoina toimivat enemmänkin nestepainotteiset ravintolat.

Lähtöpaikka: Educarium

Välipysäkit: Selviää vasta bussin ikkunasta

Päätepysäkki: "Vappuviikon aloitusbileet" @ Yökerho Doris

Lähiöbussikierrokselle kaikki mahtuvat mukaan. Tässä ilmoittautumislomake, joka on auki 8.4. asti. https://forms.gle/ojdn4pBHQxW18mUS9

Hinta määräytyy osallistujien mukaan, arvioi noin 7-10€. Bussien lähtöaika varmistuu vielä lähempänä tapahtumaa, mutta se tulee olemaan klo 17-18.

Jatkoja juhlitaan Yökerho Doriksessa Vappuviikon aloitus bileillä. Lähärille osallistuneet pääsevät sisälle pelkän narikan hinnalla (3,5€), muut 3€ + narikka.

MITÄ? LÄHÄRI!!!!!

MISSÄ? Lähiöpubeissa

MILLOIN? maanantaina 22.4.

PALJON MAKSAA? 7-10 € (sis. bussit, haalarimerkki & jatkot)

MIKSI? Lähiöpubeissa on tunnelmaa


23.4. TIISTAI MAYDAY MAYHEM

Vapun säihkyvin tapahtuma, opiskelijativoli MayDay Mayhem palaa taas!

Pää pyörälle Xtremessä, rallikilpailu Autoradalla tai maisemien ihailua Maailmanpyörässä? MayDay Mayhem tarjoaa mahdollisuuden kokea vapun ikimuistoisimman illan yhdessä opiskelukavereiden kanssa, keskellä Turkua.

Poikkitieteellinen Mayday Mayhem -opiskelijativoli järjestetään Kupittaanpuistossa tiistaina 23.4. yhteistyössä Tivoli Sariolan kanssa. Opiskelijat pääsevät nauttimaan tivolin laitteista koko illan ajan klo 18:00-22:00 välillä. Tapahtuma-alueella on myös tarjolla ruokakojuja sekä tivolipelejä erillistä maksua vastaan. Tivolialueelle pääsevät vain lipun ostaneet henkilöt.

Opex on saanut oman kiintiönsä vapun hurjimpaan tapahtumaan! Lipunmyynti tapahtuu torstaina 28.3. klo 17 forms-lomakkeella. Lomake julkaistaan IG-tarinassa ja Facebook tapahtumassa. Opexin lippujen jatkopaikkana toimii Saaristobaari. Ole nopea sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä!

MITÄ: Opiskelijativoli Mayday Mayhem

MISSÄ: Kupittaanpuisto klo 18-22, jatkot Saaristobaarissa klo 22 ->

MILLOIN: 23.4.

MIKSI: Koska vappu ja tivoli ovat täydellinen parivaljakko!

MITÄ MAKSAA: 19,50€

MITÄ PÄÄLLE: Haalarit

Osallistuessasi Turun KY:n alaiseen tapahtumaan sitoudut noudattamaan yhdistyksen Code of TuKY -dokumenttia ja sen mukaisia toimintaperiaatteita.


24.4. KESKIVIIKKO LATOTANSSIT

Jiihaa! On taas aika laittaa jalalla koreasti ja palata ajassa taaksepäin Latotanssien merkeissä. Vedä jalkaan farmarit, heitä niskaan flanellipaita ja päähän stetsoni. Ota kuitenkin huomioon, että tila ei ole lämmitetty, joten mukaan kannattaa napata myös lämmintä vaatetta.

Tapahtuma järjestetään Nousiaisten Vanhalla Asemalla ja sinne järjestetään yhteiskuljetus. Voit saapua paikalle joko yhteiskuljetuksella tai omalla kyydillä. Latotansseilla on tarjolla pientä suolaista grillattavaa (makkara tai maissi) ja makeaa. Halutessasi varaudu omalla nestepitoisella juotavalla.

Latotansseille mahtuu 120 opexlaista. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 1.4. Forms-lomakkeella ja on auki 10.4. asti. Ilmoita itsesi vaikka olisitkin saapumassa omalla kyydillä tapahtumaan. Näin pystytään takaamaan, että kaikki mahtuvat mukaan! HUOM! Ilmoittautuminen on sitova!

Jotta tanssimusiikkia ei tarvitse kuunnella esimerkiksi kasettisoittimesta, Latotansseilla esiintyvät mm. Aurajoki Band ja K.E.T.Ä.

Forms-lomake julkaistaan IG-stoorissa ja Facebookissa "Opexin vappuviikko" tapahtumassa.

Kun latotanssien tanssahtelut eivät riitä ja tanssijalat ovat vasta lämmenneet, tansseja päästään jatkamaan rakkailla Heidin baarin pöydillä klo 22 jälkeen. Bussikuljetus lähtee Nousiaisten Vanhalta Asemalta klo 23.30 ja suuntaa Educariumille. Sisään Heidi'siin pääset narikan hinnalla Latotanssien ranneketta näyttämällä. Muut 3€.

MITÄ? Perinteiset Latotanssit

MISSÄ? Nousiaisten Vanha Asema

MILLOIN? 24.4. klo 18.00 (bussikuljetus Educariumilta klo 17.30)

PALJON MAKSAA? n. 13-17 € (sis. paikan vuokran, pientä suolaista ja makeaa, haalarimerkin ja bussikuljetuksen), n. 5-7€ (sis. sis. paikan vuokran, pientä suolaista ja makeaa & haalarimerkin)

MITÄ PÄÄLLE? Latotanssiteemaiset LÄMPIMÄT vaatteet

MIKSI? Koska joistain perinteistä on pidettävä kiinni <3


25.4. TORSTAI KARAOKE

Mikä muu vetäisikään opexlaisia puoleensa yhtä kovaa, ellei jopa kovempaa, kuin vesi vetää puoleensa janoista? No tietenkin ihka aito Karaoke!

Nyt on aika avata äänihuulet sekä hioa omat lempibiisit timanttiseen kuntoon ja saapua esittämään niitä Proud Maryn Aurajokisaliin torstaina 25.4.! Luvassa on varmasti niin herkkää kuin menevääkin tulkintaa kappaleista kautta aikojen.

Proud Maryn karaokehuoneen ovet aukeavat äänensä avanneille opexlaisille klo 18! Tervetuloa viettämään pöllönpoikasten yhteistä iltaa ja nauttimaan upeista karaokevedoista! Ja muistakaa, että nuotin vieressäkin on aina paljon tilaa. <3

Pian kajahtaa kovaa ja korkealta!!

LALALAA 🎶

MITÄ? no karaokeilta!

MISSÄ? Proud Maryn Aurajokisalissa!

MILLOIN? 25.4. klo 18 alkaen!

PAL MAKSAA? no ei yhtään mitään!

MIKSI? koska karaoken Opex osaa parhaiten!


26.4. PERJANTAI JOKILAIVASITSIT

Kun kulta-aarre ryöstetään, hulabaloo balai!

Hulabaloo balai, balai!

Se palmun alle kätketään.

Hulabaloo balai!

On aika taas nostaa musta lippu liehumaan ja suunnata kohti jokilaivasitsejä, joiden teema tänä vuonna on merirosvot! Yo Ho, and a bottle of rum! Jokilaivanamme toimii tänä vuonna Turun iki-ihana ravintolalaiva Donna <3

Sitsit polkaistaan käyntiin perjantaina 26.4. kello 18, mutta sitsaavien merirosvojen on hyvä saapua paikalle jo 17.30 alkaen, jotta pääsemme aloittamaan sitsit ajallaan. Vaikka merirosvoilla onkin tapana rikkoa sääntöjä monellakin tapaa, ei myöhästymisestä näilläkään sitseillä seuraa mitään hyvää…

Ilmoittautuminen tapahtumaan käy forms-linkin kautta. Linkki julkaistaan 5.4. klo 17 IG-tarinassa ja Facebook tapahtumassa. Tapahtuma on vuosittain myynyt loppuun sekunneissa, joten olethan valmiina!

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään, haluatko alkoholillisen vai alkoholittoman sitsilipun, mahdolliset erityisruokavaliosi sekä plassaustoiveen (1 henkilö).

Sitsilipun hinta on alkoholillisena 17€ ja alkoholittomana 14€. Lipun hintaan kuuluu alku- ja jälkiruokashotti, yksi mieto juoma(hana/limu), sekä sitsiruoka. Juomalippuja saa ostaa lisää hintaan 3€/kpl (holiton) ja 5€/kpl (holillinen).

Sitsien jälkeen jatkamme iltaamme yökerho Doriksessa jatkojen merkeissä!

MITÄ? Jokilaivasitsit

MISSÄ? Jokilaiva Donna

MILLOIN? Perjantaina 26.4.

PAL MAKSAA? 17€ Holillinen / 14€ Holiton

MIKSI? Jokilaivat ja sitsit on parasta maailmassa


27.4. LAUANTAI SILLIS

Merirosvojen railakkaista sitseistä on selvitty ja on hetki hengähtää perinteisen Silliaamiaisen merkeissä!

Sillis järjestetään perinteen mukaisesti Tuomaanpuistossa. Tapahtuma starttaa 13 aikaan, mutta mikään ei estä hurjimpia merirosvoja saapumasta sinne jo suoraan pilkun jälkeen. Nappaa mukaan ystäväsi, jotain evästä sekä viltti ja tule nauttimaan kevätsäästä ja hyvästä seurasta. Pöllö tarjoaa sillistelijöille mahdollisuuden pihapeleihin kuten mölkkyyn.

(Huom! Tapahtumassa on säävaraus)

MITÄ? Puistosillis

MISSÄ? Tuomaanpuisto

MILLOIN? lauantaina 27.4. klo 13 ->

PAL MAKSAA? Ei mittää!

MITÄ PÄÄLLE? Haalarit ja jotai lämmintä mukavaa vaatetusta

MIKSI? Opexkaverit ja vaa hengailu on ihanaa

28.4. SUNNUNTAI OKLYMPIALAISET JA BISSEMAILI

Lukuvuoden ja vappuviikon sykähdyttävin urheilutapahtuma eli OKLympialaiset on taas täällä!!

OKLympialaisissa fuksipalleroiset, kakkoset, kandinvääntäjät, nahat ja henkilökunta muodostavat toinen toistaan hurjemmat joukkueet. Nämä viisi joukkuetta kilpailevat keskenään leikkimielisissä urheilulajeissa. Kisat vaativat osallistujilta muun muassa: viileää pelipäätä, tarkkaa käsi-silmä-koordinaatiota, huiman hurjaa nopeutta, suorastaan brutaalia voimaa, nokkelaa järjenjuoksua, yhteen hiileen puhaltamista ja mikä tärkeintä, taitoa pitää hauskaa!

Vappuna on lupa hassutella, joten tänä vuonna OKLympialaisiin on ajatuksena pukea se oman suosikkiurheilulajisi mukainen puvustus päälle - oli lajisi sitten jalkapallo, joukkuevoimistelu, ilmajooga tai mikä tahansa (kuten akateeminen opiskelijaelämä - onhan tämä demojen suorittaminen yhtä urheilusuoritusta…). Kuka tietää, ehkä pääset näyttämään juuri oman osaamisesi päivän urheilumittelössä?

Kisailun ohessa on mahdollisuus grillata ja nauttia virvokkeita, mutta otathan huomioon, että tämä tapahtuma on täysin päihteetön. Pöllö haluaa täten toivottaa tervetulleeksi myös perheen pienimmät mukaan kannustamaan ja kokemaan suuren urheilujuhlan tuntua!

OKLympialaisten tuli sytytetään klo 13.00. Tule siis Edun kentälle kisailemaan ja nauttimaan urheilujuhlan tunnelmasta!

**HUOM Pöllö pidättää oikeuden muutoksiin ja tapahtumassa on säävaraus.**

MITÄ: OKLympialaiset 2024

MISSÄ: Edun hiekkakenttä

MILLOIN: 28.4. klo 13:00

KENELLE: Opexlaisille ja henkilökunnalle, myös perheet ovat lämpimästi tervetulleita!

MIKSI: Kyllä vappuna täytyy urheillakin!!!

MITÄ MAKSAA: Ei yhtään mitään, jos et halua tuoda mukanasi omilla kolikoilla ostettuja makkaroita ja vegenakkeja tai muita grillattavia.

MITÄ PÄÄL: Halutessasi haalarit ja/tai oman suosikkilajisi ominaisasu, pukeudu kuitenkin sääolosuhteiden mukaan!

Viime vuoden epävirallisena jatkona toiminut Kaljamaili tekee virallisen paluun ja toimiikin tänä vuonna OKLympialaisten virallisina jatkoina!!

Matka on 1609m eli neljä kierrosta ympäri legendaarista Paavo Nurmi -stadionia. Kisassa ei kuitenkaan pelkästään juosta vaan jokainen kierros aloitetaan omavalintaisella virvoitusjuomalla, mieluiten lajia kunnioittaen kaljalla. Kun olet juonut juoman saat lähteä juoksemaan seuraavaa kierrosta. Nopeiten juossut ja juonut tietty voittaa.

MITÄ: Kaljamaili eli OKLympialaisten jatkot

MISSÄ: Paavo Nurmen Stadion

MILLOIN: sunnuntai 28.4. OKLympialaisten jälkeen (arvio klo 17-18, tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin)

MITÄ MAKSAA: ei mitään, mutta OPM

MITÄ PÄÄLLE: mahdollisimman nopea asu (alaosa pakollinen)


29.4. MAANANTAI VAPPUTOUR

HAHAHAA Vapputour tekee ensiesiintymisensä tänä vappuna! Mikä ihmeen Hahahaa tai Vapputour? No pukukoodista voi paljastaa oleven HAssu HAttu ja HAAlarit! Vapputour on opexille jo rakas tapahtuma nimittäin rastikierros!

Tällä rastikierroksella saa ketkä tahansa fukseista nahkoihin tulla pitämään omaa rastia! Tässä saa päästää oma luovuus kukkimaan sekä toteuttamaan parhaimpia ideoita. Rastipaikkoja ei ole kuitenkaan rajattomasti, joten ole nopea! Ilmoittautuminen rastien vetäjiksi on aukeaa 2.4. klo 17. Rasteja otetaan kahdeksan. Huom! Yksi ilmoittautuminen per rasti. Kaikki rastit hyväksytetään hallituksellä, jotta ovat linjassa Opexin turvallisen tilan periaatteiden kanssa.

Rastikierros ei olisi mitään ilman kisaavia joukkueita! Jos rastin pitäminen ei innosta, niin ilmoittaudu joukkueena mukaan. Kaikki joukkueet mahtuvat mukaan! Varaudu kuitenkin joukkueena siihen, että teidät voidaan yhdistää toisten kanssa osallistujamäärästä riippuen. Joukkueiden ilmoittautuminen on aukeaa 4.4. klo 16 ja on auki 7.4. asti. Joukkueelta riittää yksi ilmoittauminen per joukkue.

MITÄ: Vapputour eli rastikierros!

MISSÄ: Edun ympäristössä

MILLOIN: Maanantaina 29.4. klo 16 starttaa

MITÄ MAKSAA: 2,50€ haalarimerkki nopeimmille!

MITÄ PÄÄLLE: Tietty hassu hattu ja haalarit!


30.4. TIISTAI VAPPUTANSSIT

Värikkäitä haalareita, värikkäitä booleja ja karnevaalitunnelmaa… Vappuviikon kruunaa jälleen ihanat Vapputanssit, jotka järjestetään Indexin kanssa yhteistyössä Educariumin pihalla tiistaina 30.4. Luvassa on Opexin omien bändien sekä I/O Speksin esittämää livemusaa. Tapahtumassa on eri ainejärjestöjen myyntipisteitä, joissa myydään haalarimerkkejä ja jaetaan simaa/boolia. Tapahtuma on maksuton, mutta kannattaa varata käteistä tai Mobilepay merkkien varalta. Ota mukaan iloista vappumieltä ja oma mukisi!

Huomaa, että Edu on auki vain WC-tilojen käyttöä varten!

MITÄ: Vapputanssit

MISSÄ: Edun edessä

MILLOIN: ti 30.4. klo 11 -->

MITÄ PÄÄLLE: Haalarit + säänmukainen varustus

MITÄ MAKSAA: Ei mittää


1.5. KESKIVIIKKO PIKNIK

Vappuviikon kruunaa TYY:n järjestämä piknik Vartiovuorenmäellä! Nappaa siis mukaan kaverit, eväät sekä viltti ja tule viettämään vappuviikon viimeistä päivää. Tapahtuma ei ole Opexin järjestämä, mutta pöllö toivoo törmäävän mahdollisimman moneen pöllönpoikaseen! Seuraa siis somesta, missä pöllö luuraa ja tule muiden opexlaisten kanssa fiilistelemään vielä viimeistä vappupäivää!

MITÄ: TYY:n piknik

MISSÄ: Vartiovuorenmäki

MILLOIN: 1.5. klo 12-16