Virkistyksen esittely

17.10.2022

Aleksi Nurmilaakso

Emmi Dahl

Mikä on ollut kivointa?

On ollut hauska nähdä oman ainejärjestön hallituksen toimintaa ja olla mukana kehittämässä sitä eteenpäin. Virkkaritoiminnassa hauskinta on ideoida, suunnitella ja toteuttaa erilaisia tapahtumia. Kivointa on päästä osallistumaan tapahtumiin ja nähdä, että porukka niissä viihtyy!

Mitä on itse saanut irti?

Olen ollut mukana järjestämässä tapahtumia aikaisemminkin, mutta virkkarihommassa yhteistyökuvioiden määrä kasvaa ja on ollut mukava oppia, miten suunnitella ja toteuttaa tapahtumia eri yritysten kanssa.

Mitä pesti vaatii?

Virkkaripesti vaatii hyviä yhteistyötaitoja ja kommunikaatiotaitoja niin virkkareiden kuin muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtumien järjestämisessä eduksi on hyvät organisointitaidot ja luovat sekä uudet ideat!

Suurin tai yllättävin yllätys?

Pestissä ei ole tullut mitään yllätyksiä, mutta hallitustoiminnassa yleisesti on yllättänyt eri työtehtävien monipuolisuus ja tärkeys, josta hallitustoiminnasta ulkopuolella oleville opiskelijoille näkyy vain murto-osa.


Mikä on ollut kivointa?

Monipuolisesti erilaisten tapahtumien suunnittelu ja toteutus. On ollut kiva päästä päättämään siitä, millaisia juttuja jäsenistölle toteutetaan ja käyttämään omia vahvuuksia. Nautin erityisesti siitä, kun onnistuneen tapahtuman yhteydessä ja sen jälkeen kuulee kiitosta hyvin tehdystä työstä.

Mitä on itse saanu irti?

Olen päässyt toteuttamaan virkkarina omia vahvoja osaamisalueitani esimerkiksi organisoinnin ja viestinnän parissa. Lisäksi olen Opexin hallituksen jäsenenä tutustunut yleisesti järjestötoimijuuteen ja siihen, miten yhdistykset käytännössä toimii ja olen huomannut, että hallitushommat sopii itselle tosi hyvin.

Mitä pesti vaatii?

Virkkaripestiin saa kulutettua aikaa ihan kiitettävästi. Hyvät organisointi- ja kommunikaatiotaidot sekä nopea reagointikyky ovat olleet kyllä hyödyksi tässä hommassa. Järjestelmällinen ja päivittyvä kalenteri on kaiken a ja o!

Suurin tai yllättävin yllätys?

Mikään virkistysvastaavan tehtäviin kuuluva ei oikeastaan erityisesti yllättänyt, mutta tapahtumien yhteydessä liikkuvan rahan määrä oli yllätys. Tapahtumien hinnoittelu on tuottanut välillä päänvaivaa, koska tarkoituksena ei ole viedä keneltäkään viimeisiä penninpyörylöitä, mutta esimerkiksi sitsien tarjoiluista tulee väkisinkin ruokakuluja. Tässä on kuitenkin myös oppinut paljon siitä, mistä tapahtumien hinnat koostuu - niitä kun ei ole vaan revitty hatusta.


Elisa Leijala

Anni Voipio

Mikä on ollut kivointa?

Koronarajoitusten poistuminen ja kaikki siihen liittyvä vapaus. On ollut mahtavaa päästä vihdoin ja viimein järjestämään tapahtumia, joissa ei ole tarvinnut murehtia turvavälejä tai henkilörajoituksia. Itselläni on ollut kuluneella kaudella erityisen lähellä sydäntä kauan kaivattu poikkitieteellisyys ja vuosikurssien tutustuttaminen toisiinsa.


Mitä on itse saanut irti?

Mysteeritahroja haalareihin, korvaamattomia muistoja, repeytyneen laulukiran, entistä syvempää ymmärrystä ainejärjestöistä ja yliopistotason vaikuttamisesta, lukemattomia drinkkilippuja sekä tärkeimpänä tietenkin ihania uusia ystäviä ja tuttavuuksia, niin Opexista kuin myös muistakin ainejärjestöistä. <3


Mitä pesti vaatii?

Organisointi- ja yhteistyötaitoja, kykyä reagoida nopeasti yllättäviin juonenkäänteisiin, kärsivällisyyttä sekä sitä kuuluisaa ja suorastaan mystistä vapaa-aikaa, jota voi ''uhrata'' hallitustoiminnalle. Virkkarihommissa suurin työ tehdään yleensä ennen itse tapahtumaa, jotta itse tapahtuma sujuisi mahdollisimman hyvin.


Suurin tai yllättävin yllätys?

Miten paljon whatsapp-ryhmään voikaan ilmestyä (oikeasti) tärkeitä viestejä päikkäreiden aikana.

Mikä on ollut kivointa?

Mielestäni kivointa on ollut erilaisten tapahtumien suunnitteleminen ja toteuttaminen! Virkkaripestissä olen erityisesti pitänyt tapahtumien visuaalisten materiaalien ja haalarimerkkien suunnittelusta. On ollut hauska olla osana vaikuttamassa myös Opexin hallituksessa monipuolisesti erilaisiin teemoihin.


Mitä on itse saanut irti?

Koen, että olen kehittynyt erityisesti yhteistyökumppaneiden kanssa viestinnässä sekä suurempien kokonaisuuksien järjestämisessä!

Mitä pesti vaatii?

Hyvää yhteistyötaitoa sekä luovuutta, mutta ehkä tärkeimpänä innokkuutta tapahtumien järjestämistä kohtaan! Virkkarina sulla saattaa olla monta tapahtumaa suunnitteilla samaan aikaan, joten organisointitaidoista ja tehokkuudesta on hyötyä.

Suurin tai yllättävin yllätys?

Olin itse viime vuonna järjestämässä Joulugaalaa, joten itse tapahtumien järjestäminen ei tuonut minulle yllätyksiä. Kuitenkin oli yllättävää, kuinka suuri osa virkkariudesta/hallitustoiminnasta jää jäsenistölle näkymättömiin. Itsekin olen oppinut todella paljon järjestötoiminnasta kuluneen vuoden aikana :)