Ehdokkaat hallitukseen 2024

26.10.2023

Voit tutustua ensi vuoden hallituksen ehdokkaisiin jo nyt! Muista, että voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa.


Hei! Nimeni on Lasse Lehto, kolmannen vuosikurssin opiskelija suoraan Suamen Turust. Viime vuonna toimin tuutorin tehtävässä uusille opiskelijoille. Se oli mahtavaa ja tämän myötä heräsikin kiinnostus hakea myös Opexin hallitukseen. Toimin nyt hallituksessa ensimmäistä kauttani koulutuspoliittisena vastaavana sekä tuutorivastaavana. Hakeminen Opexin hallitukseen oli loistopäätös, vaikka alkuun sitä vähän jänskättikin. Nyt onkin aika tuottaa jatkumoa historialle.

Hallitustoiminnassa parasta on yhteisöllisyys sekä vaikuttamisen avaimet. On ollut ilo saada myös tutustua uusiin jäseniin hallitustoiminnan myötä. Yhteydenpito opexlaisten kanssa sekä eri asioiden ratkaiseminen on mielenkiintoista puuhaa. Hallitustoiminta edellyttää ihmiseltä hyviä organisointitaitoja sekä tehtäviin tarttumista. Niitä molempia minulta löytyy. Vapaa-ajallani tykkään mm. pelata golfia, kuntoilla sekä haastaa ihmisiä tennismatseihin. Rakastan käydä Opexin tapahtumissa sekä nauttia livemusiikista kera ystävien. Olen parhaimmillani ihmisten ympäröimänä.

Haen tulevalle kaudelle Opexin puheenjohtajaksi. Esimerkin myötä johtaminen on minulle luontaista. Haluan panoksellani tehdä hallitustoiminnasta motivoivaa sekä helposti lähestyttävää. Pyrin aktivoimaan jäsenistöä sekä hallituksen varajäseniä, jotta saamme tulevaisuudessakin tapahtumiin tarpeeksi järjestäjiä. Pidän perinteistä, mutta uskallan myös rikkoa niitä. Palaamisiin!


Heippa!

Olen Vilhelmiina, neljännen vuosikurssin opexlainen ja turkulaistunut jyväskyläläinen. Vuosia opexlaisena on siis takana jo muutama, mutta onneksi niitä on vielä edessäkin. Siksi tässä kohti on herännyt into vaikuttaa siihen, että Opexissa on yhtä kivaa ja vielä kivempaa jatkossakin!

Olen kuluvalla kaudella toiminut Opexissa koulutuspoliittisena vastaavana ja kokemuksen vahvistamana haen ensi kaudelle puheenjohtajistoon. Kausi kopona on tarjonnut hyvän käsityksen edunvalvonnasta, yhteistyöstä eri toimijoiden kanssa ja ylipäätään yhdistyksen toiminnasta. Koen vahvuuksikseni yhteistyötaidot, erilaisten näkemysten ymmärtämisen ja hyvän ilmapiirin luomisen. Mielestäni sovitut asiat kuuluu hoitaa kunnolla, mutta kuitenkin rennolla otteella. Puheenjohtajiston vastuulla on hallituksen ja yhdistyksen toiminnan kokonaiskuva, jonka hahmottamisen koen sopivan itselleni hyvin. Parasta Opexille on hallitus, jossa ilmapiiri on avoin ja auttavainen sekä vastuuta kannetaan reilusti.

Pidän erittäin tärkeänä, että jokainen opiskelija OKL:ssä aloittaessaan voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja osallistua itselleen sopivalla tavalla ainejärjestötoimintaan. Toiminnassa monipuolisuus on tärkeää, jotta #opexonnellisuus on läsnä Alkuseikkailusta työelämään astumiseen. Toivon, että monista huikeista perinteistä pidetään kiinni ja tietysti luodaan uusia rinnalle. Opexin vahvuus on suuri koko, jonka vuoksi sen kannattaa myös ylläpitää aktiivisesti suhteita henkilökunnan, SOOLin, TYY:n kuin muiden toimijoiden kanssa.

Nähdään syyskokouksessa!


Moro kaikille Opexlaisille! Meikä on Pyry Suojanen 1. vsk ja kotoisin täält Turusta. Mun mielenkiinnon kohteet ovat urheilu ja hyvinvointi. Harrastan itse yleisurheilua aktiivisesti kilpatasolla ja koko elämäni ollut paljon urheilun parissa. Siksi mua erityisesti kiinnostaa liikuntavastaavan pesti.

Miksi olisin hyvä lisä Opexin hallitukseen? Oon kiinnostunut edistämään ja parantamaan Opexin toimintaa kaikin puolin. Oon vasta aloittanut fuksi ja multa löytyy intoa ja halua tuoda mun kädenjälki näkyviin Opexin toiminnassa. Lisäksi olen valmis toimimaan hallituksen sisällä joustavasti, mikäli muulla kuin omalla vastuualueellani tarvitaan lisävoimia. Tekijöitä ei koskaan voi olla liikaa!


Moikku!

Oon Tuulia Koskinen ja opiskelen nyt kolmatta vuotta Opexissa! Vapaa-aikaani kulutan hiukan vaihtelevasti kavereiden kanssa oleskeluun, päiväuniin tai muuhun itse opiskelemisen välttävään toimintaan, kuten vähintään pari kertaa vuodessa iskevään virkkausvimmaan. Tykkään käydä näyttämässä naamaani kaikenlaisissa Opexin tapahtumissa ja oonkin varmasti tuttu kasvo monelle siellä pyörineelle!

Aiempaa omaa kokemusta mulla ei ole yhdistystoiminnasta, mutta Opexin hallitustoimintaa oon päässyt seuraamaan hiukan ujon kiinnostuneena etäältä kavereiden olan takaa, ja nyt päätin rohkaistua ja hakea itsekin mukaan toimintaan. Oon myös mukana Opexin vuosijuhlatoimikunnassa järjestämässä meille vuoden 2024 vujuja, ja oon sitä kautta saanut intoa lähteä toimimaan meidän ainejärjestön eduksi! Mua kiinnostaa kauheesti oppia lisää siitä, millaista yhdistystoiminta on, ja miten meille kaikille rakas Opex pyörii.

Hallituksessa haluaisin erityisesti päästä toimimaan osana virkkaritiimiä, mutta myös kopon ja sopon pestit kuulostaa mielenkiintoisilta! Uskon, että olisin tosi hyvä ideoimaan ja järjestämään pöllönpoikasille hauskaa ja mukavaa tekemistä erilaisten tapahtumien merkeissä!


Moikka!

Olen Lisa, neljännen vuosikurssin opexlainen ja oman vuosikurssini vastaava. Alun perin lähtöisin Suomen etelästä, Hangosta. Vapaa-ajallani tykkään käydä salilla, kokkailla ja harrastaa penkkiurheilua tepsin peleissä.

Aiempaa kokemusta hallitustoiminnasta minulla ei ole, mutta vuosikurssivastaavana olen saanut toimia erilaisissa vastuutehtävissä, kuten joulugaalan järjestämisessä. Hallituksessa olisin erityisesti kiinnostunut toimimaan visu- ja viestintävastaavan tai sopon pesteissä. Teen mieluusti yhteistyötä muiden kanssa ja ryhmässä tykkäänkin vaihdella ajatuksia sekä heitellä ideoita. Vahvuudekseni koen sen, että otan ja kannan vastuuta sekä autan mielelläni muita. Haluan olla mukana edistämässä opexlaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja positiivista ilmapiiriä. Tärkeintä minulle onkin se, että kaikilla ainejärjestössämme on hyväksytty olo ja hyvä fiilis <3


Olen Emma Lehmusvirta, 27-vuotias kolmannen vuosikurssin opiskelija. Alunperin olen kotoisin Vantaan Korsosta, mutta nykyään viihdyn täällä Turussa oikein hyvin. Vapaa-ajallani tykkään hengailla kavereiden kanssa, tehdä erilaisia käsitöitä ja tietysti käydä Opexin tapahtumissa. Intohimoihini kuuluu mm. Harry Potter-kirjat ja elokuvat, Canva, margaritapizza ja musiikki sen eri muodoissa.

Olen toiminut kuluvalla kaudella hallituksessa yhtenä virkistysvastaavana sekä keväästä asti myös visuaalivastaavana. Tulevalla kaudella olisin kiinnostunut ensisijaisesti viestintä- ja visuaalivastaavan pestistä sekä sihteerin pestistä.

Hyppäsin hallitustoimintaan mukaan viime vuonna hieman vahingossa, mutta olen tykännyt uuden oppimisesta, tapahtumien järjestämisestä ja yhteistyöstä muiden hallituslaisten kanssa todella paljon. Yllätyin positiivisesti hallitustoiminnan myötä tulleista uusista tuttavuuksista! Uskon, että tulevalla kaudella pystyisin olemaan monipuolisesti eri hallituspestien apuna, erityisesti erilaisten tapahtumien järjestämisen osalta.


Heissan! Olen Siiri Aho, 21-vuotias ja toisen vuosikurssin opiskelija. Alunperin olen kotoisin Helsingistä, mutta Kirkkonummen kautta koukkasin tänne Turkuun. Vapaa-aika kuluu balettitossut jalassa ja joskus balettitossut vaihtuu tanssikenkiin, sillä toimin välillä apuvalmentajana lastentanssissa. Joskus mut saattaa löytää myös altaan puolelta, seikkailulta metsästä tai kakkuja koristelemasta.

Lähdin Opexin hallitukseen mukaan kesken viime kauden ja toimin viestintävastaavana. Viestintävastaavan pesti oli kiinnostava ja antoisa, sillä opin paljon uutta hallitustoiminnasta ja ylipäätään viestinnästä. Viestintävastaavan pesti kiinnostaa edelleen ja sen lisäksi visuaalisuusvastaavan hommat olisivat kiva lisä siihen. Toki myös muut pestit esimerkiksi kopo-, sihteeri- ja virkkarihommat kiinnostavat!

Koen jäsenistön viihtyvyyden tärkeäksi ja sen, että toiminta on helposti lähestyttävää. Haluaisin myös huolehtia siitä, että tapahtumat pysyvät monipuolisina ja tulevaisuudessa järjestetään yhä enemmän erilaisia tapahtumia, jonne kaikki pöllönpoikaset kokevat olevansa tervetulleita. Into järjestötoimintaa kohtaan kasvoi viime kaudella paljon, joten innostuin hakemaan uudelleen hallitukseen.


Olen Janina Eriksson, opiskelemassa ensimmäistä vuotta luokanopettaja opintoja. Ikää on 24- vuotta ja kotoisin Salosta. Karate on lähellä sydäntäni, jota tuli harrastettua 8 vuotta. Uusimpana mielenkiinnonkohteena on retkeily. Minut voit löytää myös aamun pikkutunneilta tanssimasta tai suunnittelemassa tulevia ulkomaan reissuja.


Yhdistystoiminnasta ei löydy aiempaa kokemusta. Kuitenkin jo ennen lukuvuoden alkua tiesin, että haluan olla mukana jotenkin hallitustoiminnassa. Hallituksen esittelyn jälkeen tiesin haluavani hakea kopon pestiä eli koulutuspoliittisten vastaavien pestiä.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijana en ole voinut nähdä Opexin toimintaa kokonaisuudessaan tai osallistua kaikkiin järjestettäviin tapahtumiin. Näen tämän kuitenkin vahvuutena; Minulla ei ole jo valmiita mielikuvia tapahtumista tai kuinka pestejä on totuttu vetämään. Voisin tuoda uusia tuulia ja ajatuksia hallitukseen ja sen toimintaan. Tämän lisäksi osaan sanoa ajatukseni ääneen ja olla rohkea.

Ystäväni ovat usein sanoneet, että olen hyvä kuuntelija ja tiimipelaaja. En luovuta tehtävissäni, vaan varmistan, että ne saadaan suoritettua loppuun asti ja hyvin. Näiden piirteiden myötä näen Opexin hallituspestin mahdollisuutena auttaa muita opiskelijoita ja edistää oikeudenmukaisia opintoja kaikille.


Moro! Olen Oiva Saukkosaari ja olen kolmannen vuosikurssin opexlainen ja tuleva opettaja. Olen myös tänä vuonna aloittaneiden 23 vuosikurssin ylpeä tuutori. Näiden lisäksi olen (edelleen myös) tamperelainen, nuAri kukkolainen, penkkiurheilija, oman vuoteni hymyfuksi, eli kaikenlaista. Mielenkiinnon kohteitani on urheilu seurattuna ja välillä myös itse harrastettuna (liikkavuorot<3), musiikki, kaverit, opiskelijaelämä, sekä myös vaikuttaminen. Minulla on myös tietynlainen tiedonjano asioihin, jotka kiinnostavat minua ja mielenkiintoiset faktat (nippelitiedot) kiinnostavat. Siksi esim. Opexin tapahtumista etenkin pubivisat ovat itselleni mieluisia.

Minulla ei ole aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta. Aiemmat mahdolliset koulun kautta tulleet yhdistykset eivät olleet tarpeeksi kiinnostavia eivätkä viehättäneet minua lähinnä muodollisilla ja vähäisillä vaikutusmahdollisuuksillaan. Opex on eri juttu. Koen, että nyt on aito mahdollisuus tehdä asioita yhteisen hyvän eteen kaikkia opexlaisia ajatellen. Minulla on kiinnostus ollut vaikuttamistoimintaan ja olenkin ollut Nuorisoseurojen kautta heidän erasmus+ rahoitetussa Nuoret vaikuttajat –ohjelmassa mukana. Hallituspesteistä selkeästi eniten kiinnostaa kopon tehtävät. Kopona pääsen mielestäni vaikuttamaan sellaiseen alueeseen, minkä koen olevan erityisen tärkeä ja olenkin harjoitellut kopona olemista lähettämällä monia sähköposteja puuttuvien arvosanojen takia. Myös Suomen laajuinen koulutuspolitiikka kiinnostaa, johon löyhästi oma kandikin liittyy. Myös tuutorivastaavana toimiminen olisi kiva lisäbonus, sillä tuutorointi kiinnostaa edelleen niin tuutorin tuutorina olisi hienoa jatkaa.

Opexin hallituksessa toimiminen olisi kunniatehtävä. Ainejärjestö on jo nyt minulle hyvin tärkeä. Haluan ajaa sen jäsenten etua kaikissa asioissa. Koen tuntevani järjestön aktiivisia jäseniä monipuolisesti ja haluan jatkaa tätä edelleen ja kuunnella ja auttaa heitä hallituslaisena ja myös ystävänä. Olen yhteistyökykyinen kaikkien kanssa ja kaikkien kaveri. Pystyn antamaan apua ja ottamaan sitä vastaan. Haluan edelleen ajaa opexissa eteenpäin myös alkoholittomien tapahtumien lisäämistä jäsenistön toiveiden mukaisesti, koska mielestäni niitä on edelleen vähän. Valituksi tullessani olen valmis mahdollisille jatkokausille.


Eikun morjensta pöytään!

Mä oon Minja "Maikki" Himanen 23-vuotias, 4. vuosikurssin opiskelija. Mun vapaa-aika koostuu aikalailla kaikesta urheilusta ja sen seuraamisesta sekä kavereiden kanssa hengailusta. Erityisesti oon innostunut tenniksestä, padelista ja salilla käymisestä. Hengaan myös vapaa-ajalla sekä työajalla eli lähes aina maunossa. Olen toiminut kuluneella hallituskaudella liikuntavastaavan ja tuutorvastaavan pesteissä. Näiden kaikkien opiskeluvuosien aikana Opex on tullut mulle todella tärkeäksi osaksi elämää, vähän niin kuin toiseksi perheeksi. Uskon, että mulla olisi vielä paljon annettavaa toiselle hallituskaudelle ja tykkään todella paljon roolistani liikkavastaavana. Koen, että mulla on luontevaa jatkaa tässä pestissä, koska liikunta on lähellä sydäntä. Tällä hetkellä koen tärkeimpänä madaltaa entisestään kynnystä osallistua liikuntatapahtumiin sekä tietysti voittaa CampusSportilta edes joku turnaus. Lisäksi haluaisin päästä suunnittelemaan uusia liikuntatapahtumia kuten talviolympialaiset.


Moikku! Oon Siiri Yli-Lassila 23-vuotias, kolmannen vuosikurssin opiskelija. Vietän vapaa-aikani paljolti mun ystävien kanssa. Tykkään siitä et mun vapaa-aika koostuu opexjutuista ja myös siihen ei-liittyvistä jutuista kuten näin syksyisin esim. neulomisesta. Mut vetäistiin mukaan hallitustoimintaan puolessa välissä kautta ja oon nyt toiminut virkkarina siitä lähtien. On ollut mahtavaa olla osana virkkaritiimiä ja koko Opexin hallitusta. On ollu kivaa järjestää tapahtumia jäsenistölle ja saada luotua tapahtumia, jossa on viihdytty. <3 Koen, että tällä puolella vuodella sain hyvän startin hallitustoimintaan ja sen takia haenkin uudelle kaudelle. Oon saanut hyvät opit virkkarina toimimiseen ja voisin hyvin kuvitella toimivani virkkarina myös seuraavalla kaudella. Sopon tai kopon tehtävät voisivat myös tuntua omalta hommalta ja pystyisin näissä hyödyntämään kokemustani virkkarihommista. Olisi kiva jatkaa vielä kokonainen kausi Opexin hallituksessa ja vaikuttaa Opexin toimintaan sitä kautta! :)


Heippa, oon Veera Väänänen ja opiskelen toista vuotta. Olen ollut mukana myös tämän vuoden hallituksessa virkistysvastaavan roolissa. Kokemusta järjestötoiminnasta löytyy Opexin lisäksi kahden urheiluseuran- sekä yhden ainejärjestön hallituksesta. Pesteihin on vuosien varrella kuulunut mm. tapahtumavastaava sekä taloudenhoitaja. Tulevalla kaudella minua kiinnostaisi eniten toimia sihteerinä. Uskon, että tässä roolissa mulla olisi tulevalla kaudella eniten annettavaa Opexille.