Ehdokkaat hallitukseen 2022

08.11.2021

Voit tutustua ensi vuoden hallituksen ehdokkaisiin jo nyt! Muista, että voit asettua ehdolle myös syyskokouksessa. 


Riku Ranta 4. vuosikurssin opiskelija. Olen vuosikurssivastaava, tuutori ja toista vuotta Opexin hallituksen hyvinvointitiimin jäsen. Olen myös aikaisemmin toiminut Projekti R yhdistyksen puheenjohtajana. Suurimmat saavutukseni Opexin aikana kuitenkin ovat Opexin BeerPong- turnauksen voitto ja Talvipäivien hankifutis- turnauksen voitto kaksi vuotta peräkkäin. Tällä kaudella haen Opexin puheenjohtajaksi. Näen, että nyt koronan luoman tauon jälkeen meillä on mahdollisuus muuttaa ja luoda uutta Opexin toimintaan. Otetaan kaikki hyvä ajasta ennen koronaa mukaan tulevaan ja tehdään niistä vielä parempia. Tapahtumien ollessa tauolla ja nyt niiden palatessa onkin hyvä tarkastella, että mitä asioita tuodaan takaisin, mitä asioita tehdään vain perinteestä eikä käytännöllisyydestä ja mitä uutta voimme tuoda Opexin toimintaan.

Hyvän ruuan, juoman ja sinun ystäväsi Riku Ranta


1. Miun nimi on Helmi, tuun kaukaa Rovaniemeltä ja olen 2vsk. opiskelija. Mielenkiinnon kohteisiini kuuluu kaikki luovuutta sisältävät tai vaativat asiat. Tämä näkyy hyvin laajassa harrastelistassani, johon kuuluu kaikki musiikista cosplayhin.

2. Olen toiminut 2021 vuoden Opexin hallituksessa virkistys-, harrastekerho- ja ekskursiovastaavana. Haluaisin haastaa itseäni vielä entistä enemmän ensi vuonna, joten varapuheenjohtajan pesti kiinnostelisi, mutta toinen mieluinen pesti voisi olla visuvastaavana tai toinen vuosi virkkarina.

3. Kulunut vuosi Opexin hallituksessa on ollut vaativa, mutta se on myös antanut niin paljon, että haluaisin vielä päästä toimimaan vielä toisenkin vuoden hallituksessa. Annettavana on kaikki taidot mitä olen päässyt hyödyntämään ja kehittämään kuluneena vuonna, jotta Opexin toiminnasta saataisiin entistäkin upeampaa tulevaisuudessa!

4. Opexin toiminnassa haluaisin vaikuttaa tapahtumien lähestyttävyyteen ja kaikkien huomioimiseen tapahtumissa :)


Morjes!

Oon Ossi 22v toiselta vuosikurssilta. Olen alunperin kotoisin Savosta, mutta nykyisin elelen täällä Turun puolella. Harrastuksiini sekä mielenkiinnonkohteisiini kuuluu muun muassa valokuvaaminen, luonnossa liikkuminen ja kotisohvalla löhöily.

Aikaisempaa kokemusta yhdistystoiminnasta löytyy ala-asteen oppilaskunnan hallituksessa toimimisen kautta. Nyt haluaisin kuitenkin lähteä hakemaan tuoreempia kokemuksia yhdistystoiminnasta Opexin hallituksen jäsenenä. Hallitustoiminnassa minua erityisesti kiinnostaa opiskelijoiden hyvinvointi, yhdenvertaisuus ja koulutuspoliittiset asiat. Opex saisi minusta reippaan hallituslaisen, jonka seurassa on mukava viihtyä. Pitäisin myös huolen siitä, että meidän opiskelijoiden etuja puolletaan aina jatkossakin, kun päätöksiä tehdään.


1. Kuka olet ja millaisia ovat mielenkiinnonkohteesi?

Hei, olen Elisa Leijala ja olen toisen vuoden opiskelija. Olen alunperin kotoisin Helsingistä, mutta on tää Turkukin ihan kiva <3. Mua kiinnostaa tosi monet asiat mutta arjessa näkyy varmaankin eniten musiikin suurkulutus, videopelit, tanssiminen, sekä ystävien kanssa oleminen. Koronaa ennen tykkäsin ihan älyttömän paljon lähteä spontaanisti monenmoisiin tapahtumiin, kuten lätkäpeleihin, drag queen -esityksiin ja keikoille. Näitä odotellessa!

2. Onko sinulla aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta ja minkälaiset tehtävät hallituksessa sinua kiinnostavat?

Olen päässyt toimimaan Opexissa kuluneella kaudella virkistys- ja SOOL-vastaavana. Olen avoin melkein kaikille hallitushommille, mutta minua kiinnostaisi eniten jatkaa ehdottomasti virkkarina. Olen oppinut todella paljon kuluneen hallituskauden aikana erilaisista Opexin tapahtumista, niiden ominaispiirteistä sekä tietenkin siitä, mitä tapahtuman aikaansaanti vaatii. Olisi mahtavaa päästä hyödyntämään kaikkea oppimaani ja auttaa omalta osaltani siinä, että opexlaisten kalenterit pysyvät täysinä.

3. Miksi olet kiinnostunut toimimaan Opexin hallituksessa? Mitä annettavaa sinulla on Opexille?

Kulunut hallituskausi on ollut ihan mahtava kokemus (koronasta huolimatta). Haluan päästä hyödyntämään kaikkea oppimaani ja pitämään Opexin tapahtumaperinteitä yllä ja olla mukana järjestämällä keväällä mm. lähiöbussikierrosta, OKLiveä sekä vappua, joka ei toivottavasti tapahdu tulevana vuonna Zoomin välityksellä. Perinteiden lisäksi olisi hauskaa päästä kokeilemaan myös uusia juttuja. Minulle tärkeintä jokaisessa tapahtumassa on kuitenkin se, että jokainen opexlainen tuntee olonsa turvalliseksi sekä tervetulleeksi osallistumaan, oli tapahtuma perinteinen tai joku uudempi idea. Haluan olla edistämässä tätä omalla iloisella ja sosiaalisella persoonallani ja tietenkin sillä, että tapahtumien suunnittelussa otetaan huomioon mm. Opexin turvallisen tilan periaatteet. Toinen minulle tärkeä asia, erityisesti tapahtumien suhteen, on opexlaisten tutustuttaminen toisiinsa myös yli vuosikurssirajojen. Kuluneella kaudella yksi virkkarihomman parhaista puolista olikin se, kun huomasi miten jäsenistö tutustuu toisiinsa tapahtumissa ja löytää uusia kavereita.

4. Mihin asioihin haluaisit Opexin toiminnassa vaikuttaa?

Opexin toiminta kiteytyy aina siihen, että hallitus valvoo ja edistää jäsenistön etuja. Haluan olla osana tämän ylläpitoa sekä varmistamassa, että jäsenistö on ja pysyy syynä kaikkeen siihen, mitä hallituksessa tapahtuu. Mulle on todella tärkeää olla helposti lähestyttävä henkilö ja haluankin olla just sellainen tyyppi, jolle voi aina tulla höpöttelemään tai ottaa puheeksi minkä vaan asian, joka on just sun mielen päällä (olkoot se hallituksen toimintaan, tapahtumiin tai vaikka temppareiden uusimman kauden sinkkuvalintoihin liittyvä asia). Tärkeintä tässä kaikessa hallitushäröilyssä on ja tulee aina olemaan se #opexonnellisuus! <3


Hei!

Mun nimi on Sofia ja haen hallitukseen, koska tykkään olla mukana päätöksissä ja vaikuttamisessa. Opiskelen ekaa vuotta ja opettajuus on aina ollut mun unelma-ammatti!

Aiemmin oon ollut mukana lukion oppilaskunnan hallituksessa pj:nä sekä Kokkolan nuorisovaltuustossa neljä vuotta, joista kaksi vuotta olin 1. Varapuheenjohtaja. Tällä hetkellä oon Kokkolan kaupunginvaltuuston varajäsen ja keväällä alkaa myös lautakuntatyöskentely. Kaipaankin nyt vähän paikallista vaikuttamista, kun suurimman osan ajasta oon täällä Turussa.

Kuten mainitsin, tykkään vaikuttaa, mutta myös järkkäillä erilaista toimintaa ja tapahtumaa. Aiemmin syksyllä valikoiduinkin toiseksi vuosikurssivastaavaksi ja oon tykännyt siitä hommasta paljon. Nautin siitä, et on paljon erilaista tekemistä ja hallituksessa tykkäisin tehdä oikeastaan ihan mitä tahansa.

Uskon, että mun edukseni on se, että mulla on näkökulmaa monesta eri toiminnasta ja sitä kautta myös paljon kokemusta, josta on varmasti hyötyä Opexin hallituksessa. Hallituksen jäsenenä toimiminen olisi myös mielenkiintoinen katsaus yliopistoelämään hieman toisenlaiselta suunnalta ja tuntuisi mulle omalta paikalta! :)


1.Kuka olet ja millaisia ovat mielenkiinnonkohteesi?

Olen Laura 2. vuosikurssilta, ja mut voi löytää Opexin nykyisestä hallituksesta, I/O speksin lavastustiimistä ja campussportin säbästä. Mielenkiinnon kohteita on exam-tenttien siirtely myöhemmälle sekä kirjojen lukeminen ja netflixin katsominen.

2.Onko sinulla aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta ja minkälaiset tehtävät hallituksessa sinua kiinnostavat?

Olen nyt Opexin hallituksessa yhtenä virkistysvastaavana, ja sitä ennen lukiossa olin opiskelijakunnan hallituksessa sihteeri. Ehkä eniten nyt kiinnostaakin sihteerinä toimiminen ja/tai koulutuspoliittisen vastaavan pesti. Eipä virkistysvastaavanakaan jatkaminen haittaisi, ja oikeastaan muihinkin pesteihin suhtautuisin vain uutena haasteena, mikäli sihteerin & kopon paikkaan on tunkua.

3.Miksi olet kiinnostunut toimimaan Opexin hallituksessa? Mitä annettavaa sinulla on Opexille?

Kulunut hallituskausi on opettanut paljon uutta siitä, mitkä käytännöt toimivat ja mitkä eivät, ja miten asiat kannattaa järjestää. Kiinnostus järjestötoimintaan on vain kasvanut! Annettavana minulla on aikaa ja uusia ideoita, joilla paikkaan sitä, että monet perinteiset tapahtumat ovat minulle vielä tuntemattomia (koronafukseus, en suosittele).


4.Mihin asioihin haluaisit Opexin toiminnassa vaikuttaa? 

Haluaisin vaikuttaa siihen, että jokainen jäsen löytäisi jotain itselleen kiinnostavaa Opexin toimintaa. Kaikkia ei biletys innosta, ja siksi on hyvä että meillä on jo esimerkiksi liikkavuorot ja harrastekerhot, jollaista itsekin vedän, mutta voisi keksiä muutakin. Haluaisin myös olla mukana miettimässä, miten jäsenistöä voidaan aktivoida esimerkiksi toimikuntien avulla.


Moi, mun nimi on Laura (5 vsk.). Hyviä keskustelunaiheita kanssani on Harry Potter, yhdenvertaisuus sekä historia. Omasta hallitushistoriasta; olen toiminut kaksi kautta Opexin hallituksessa virkistysvastaavana sekä fuksivastaavana. Tällä kaudella olen myös päässyt yhdenvertaisuuspestiin kiinni ja olisi mahtavaa päästä ensi kaudella toteuttamaan yhdenvertaisuutta vielä laajemmin. Myös visuaaliset hommat on kuulunut pestiin ja niitä haluaisinkin päästä jatkamaan vielä ensi kaudella. Olisi kiva vielä jatkaa yhden kauden verran hallituksessa, koska kaksi viimeistä kautta ovat kuluneet pitkälti etäilynä.


Moikka!

Me ollaan Anni ja Aleksi 3. vuosikurssilta. Meidän kasvot saattaa olla monelle jo tuttuja, koska ollaan toimittu tuutoreina sekä ollaan aktiivisesti mukana Opexin tapahtumissa. Ollaan molemmat sosiaalisia ja innokkaita tekemään hommia yhteisen hyväks. Viimeisenä meillä on taskussa Joulugaalan organisoiminen ja järjestäminen. Ollaan esimerkiksi järjestetty varainkeruutapahtuma ja kerätty rahaa, että saadaan asioita aikaseks. Osataan tuottaa myös visuaalista ilmettä esim. some ja haalarimerkit, joihin haluammekin panostaa tulevalla hallituskaudella. Haemme hallitukseen tiiminä, koska yhteistyö toistemme kanssa on mutkatonta ja tehokasta.

Aikaisemmat kokemukset osoittavat, että ollaan oikeita henkilöitä tuleviksi tapahtumavastaaviksi. OIemme molemmat olleet oppilaskunnissa sekä abivuonna järjestäneet abivuoden tapahtumia ja penkkarishowta. Vastuunottaminen sekä yhteistyö muiden kanssa ei ole meille uusi juttu eikä ongelma. Me tykätään siitä!

Olemme erittäin kiinnostuneita tapahtumavastaavien tehtävistä. Meillä on intohimo ja halu kehittää Opexin tapahtumatoimintaa uudelle levelille. Opexin hallituksessa emme ole vielä toimineet, mutta olemme sitä kauan pohtineet ja nyt koemme, että voimme antaa sille täyden panoksemme! Muutaman vuoden ajan Opexin toimintaa seuranneena uskomme, että voimme jatkaa energistä ja vastuullista toimintaa mutta tuoda uusia mausteita hallituspöytään.