2017

Opexin hallitus vuodelle 2018

Syyskokous 8.11.2017

Opex ry:n vuoden 2018 hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Iitu Johanna Laurila!

Hallituksen jäseniksi valittiin Serita Ikonen, Topi Toivonen, Emma Koivunen, Inka Maija Niskanen, Lauri Lehtonen, Tomas Armanto, Heini Ahonen, Milla Malin, Nora Seppälä, Silja Salminen, Saara Marttila ja Kaisa Ausmaa.

Pöllö on hyvin ylpeä uudesta hallituksesta! Onnea ja menestystä!


Ehdokkaat hallitukseen 2018


Morjens kaikille! Olen Iitu ja edustan OKL:n kolmatta vuosikurssia, akateeminen viides vuosi opintoja on kuitenkin jo menossa. Olen kotoisin Oulun seudulta, nyttemmin toki turkulaistunut. Vapaa-ajallani harrastan musiikkia ja luen paljon. Harhailin tuolla yliopistonmäellä biologian ja maantieteen opinnoissa pari vuotta ennen luokanopettajaopintoihin päätymistä. Koin heti, että täällä Edulla opiskelijayhteisö on aivan erityisen lähellä. Joka päivä tuntuu hyvältä lähteä opintojen pariin, joka päivä on joku, jota moikata ja jotain tulevaa, mitä odottaa. Haluan, että se olisi jatkossakin niin ja siksi haenkin nyt Opex ry:n puheenjohtajaksi.

Pääsin mukaan hallitukseen fuksivuotenani kaksi vuotta sitten kun asetuin ehdolle hallitukseen syyskokouksessa. Sain työn alle koulutuspoliittisen vastaavan pestin ja kulunut vuosi hallituksessa puolestaan käynnistyi varapuheenjohtajan pestillä. SOOL-vastaavan pesti on kulkenut näinä kahtena vuotena mukana tiiviisti.

Nämä kaksi vuotta on opettaneet paljon uusia asioita ainejärjestötyöstä, erilaisista ihmisistä verkostoista ja vaikuttamisesta. Kaksi vuotta omien vahvuuksien ja heikkouksien pohtimista ja omien taitojen rehellistä arviointia on kehittänyt itseäni. Uskonkin, että viimeisen kahden vuoden aikana kahden eri puheenjohtajan rinnalla istuminen ja havainnoiminen, hyvistä ja huonoista hetkistä oppiminen on kehittänyt taitojani toimia kyseisessä tehtävässä.

Olen lisäksi toiminut SOOLin aluetoimijana vuoden verran. Puheenjohtajan tehtävässä on tiedettävä miten valtakunnallisesti ja paikallisesti vaikuttaminen ja toiminta järjestöjen ympärillä tapahtuu ja mitä toiminta voi parhaimmillaan tai jopa pahimmillaan olla. Koen, että tekemäni työ SOOLin aluetoimijana ja OAJ:n kanssa yhteistyössä tukisi tehtävää puheenjohtajana itsessään. Lisäksi TYY:n ja sen alayhdistysten kanssa tehty yhteistyö on kehittänyt verkostojani muihin ainejärjestöihin. Erikokoisten järjestöjen rakenteen tunteminen on enemmän kuin etu. Kun pinnan alla kuohuu, tiedän miten saamme äänemme parhaiten kuuluviin.

Toiminnan aktiivinen kehittäminen ja uusien ideoiden toimeenpaneminen on tehnyt Opexista kuitenkin malliesimerkin ainejärjestöjen joukossa myös valtakunnallisesti. Jotta se säilyisi sellaisena jatkossakin, on toimintaa kehitettävä entisestään. Tässä muutama esimerkki asioista, jotka koen tärkeiksi:

  • Toiminta. Jäsenistön on tiedettävä siitä, mitä hallitus puuhaa eli toiminnan ja päätöksenteon on oltava entistä läpinäkyvämpää.Jäsenistöltä kerättävät ideat ja palautteet toiminnasta muokkaavat ja uudistavat toimintaa juuri meidän kaikkien näköiseksi. Erilaisiatoimikuntia perustamallasaadaan kaikki mukaan tapahtumien järjestämiseen. "Koska se on aina ollut niin!" ei ole perustelu vaan taustalla pitää olla jotakin meille merkityksellistä. Luodaan uusia ja mahtavia perinteitä ja tehdään toiminnasta rohkeasti nyt juuri meidän näköistä.
  • Edunvalvonta. Uskon vahvasti, että avoimella keskustelulla, monipuolisella yhteistyöllä ja vaikuttavalla edunvalvonnalla löydämme muitakin ratkaisuja kuin sen perinteisen koulutuksesta, opetuksesta tai opetusajasta leikkaamisen. Kaksi vuotta hallituksen jäsenenä on opettanut siitä, kuinka suuri koneisto pientenkin päätösten takaa löytyy. Laitos tai yliopiston hallinto ei saa enää verottaa meidän kustannuksellamme opetuksen laadusta. Se on meidän koulutuksemme ydin. Haluan panostaa siihen, miten me reagoimme ja vaikutamme meihin liittyvään päätöksentekoon. Tarkoituksenani olisi tehdä taustatyl entistä näkyvämmäksi, välittää jäsenistölle enemmän tietoa kokousten sisällöistä, teemoista ja erityisesti madaltaa kynnystä niihin osallistumisesta. Haluaisin Opexiin lisää rehellistä ja avointa keskustelua toimintamme ja koulutuksemme kehittämistarpeista. Se vaatii sen, että jokainen meistä ymmärtää, kuinka tärkeää oman äänensä esilletuominen ja yhteen hiileen puhaltaminen on. Uskon siihen, että opiskelijat tekevät yliopiston, me opettajaopiskelijat teemme yhdessä opettajankoulutuksen.
  • Tiimityö. Jokainen meistä tälläkin hetkellä hallituksessa istuvista edustaa osaa meidän jäsenistöstä. Jokainen meistä tuo omat vahvuutensa osaksi tiimiä. Ryhmätyötaitoja ei turhaan peräänkuuluteta, ne ovat tiivis ja tärkeä osa meidän oman ainejärjestön toimintaa. Uskon, että juuri tiimityössä on avain loistokkaiden ja yhteisöllisten tapahtumien, vaikuttavan koulutuspoliittisen keskustelun sekä ainejärjestöyhteistyön järjestämiseen. Unelmieni hallituksessa jokainen saa oman äänensä kuuluviin, kaikkia kuunnellaan ja kokouksissa keskustellaan avoimesti ja rehellisesti.

Näen, että tätä työtä tehdään omalla persoonalla. Oma persoonani on vahva, iloinen, yrittävä ja kiinnostunut. Jos en tiedä heti asiasta, tiedän ainakin keneltä kysyä. En tee päätöstä hätäisesti vaan pohdin asioita useista eri näkökulmista, perustelen ne aina, kuuntelen. Jokaisen jäsenistöön kuuluvan tulisi pystyä allekirjoittamaan toimintamme perusajatukset. Ellei tässä ollut tarpeeksi perusteluja miksi olisin oiva valinta puheenjohtajaksi, tule syyskokoukseen ja äänestä! Tehdään Opexista yhdessä entistä elinvoimaisempi ainejärjestö, ollaan yhdessä vahva vaikuttaja ja tehdään toiminnastamme itsemme näköistä! Se, jos mikä, on ensiarvoisen tärkeää.

Syyskokouksessa nähdään! :)

Iitu (Johanna) Laurila


Moikka! Mä oon Heini Ahonen, toisen vuosikurssin opiskelija ja myös tämän vuoden tuutori! Oon kiinnostunut eniten sihteerin, viestinnän ja visun eli visuaalisen vastaavan pesteistä. Sihteerin töitä tuli tehtyä jonkin verran jo oppilaskunnan hallituksessa ja visujutut ovat lähellä sydäntä. Myös muut hallituksen työt kuulostavat mielenkiiltoisilta.

Tahtoa on olla vaikuttamassa ja tekemässä sitä kaikkea, mikä voi ylläpitää ja parantaa opiskelijoidemme hyvää oloa ja yhteisöllisyyttä. Pientä kokemusta hallitushommista löytyy lukion puolella kolmen vuoden verran vähän kaikissa työnimikkeissä (emäntä, viestintä, pj), ja sieltä on jäänyt päälle mielenkiinto ja halukkuus kantaa oma korteni kekoon ainejärjestömme toiminnassa <3

Haluan tuoda enemmän yhteistyötä poikkitieteellisesti, ja luoda lisää perinteitä esimerkiksi Katkon kanssa järjestettävien tapahtumien kautta. Haluan olla varmistamassa, että Opex jatkaa toimintaansa monipuolisena ja kaikille jäsenille avoimena järjestönä!


Tervehdys! Olen Serita Ikonen, 23-vuotias toisen vuosikurssin opiskelija. Vaikka vuosi tapahtumavastaavana on vasta kohta lopuillaan, niin voin jo nyt sanoa, että tämä hallituskausi on todellakin ollut vauhdikas ja innostava, mutta ennen kaikkea silmiä avaava. Takana on kuitenkin erittäin huikea vuosi ja paukkuja on kuitenkin vielä reilusti jäljellä, joten ei auta kuin laittaa uutta hallitushakua putkeen.

Minua kiinnostaa talousvastaavan pesti. Olen motivoitunut ja vastuullinen ja lisäksi haluan oppia uutta ja haastaa itseni. Raha-asiat ovat myös tuttu ja päivittäinen asia minulle työelämässä. Tiedän myös, että talousvastaavan työ on itsenäisempää kuin tapahtumavastaavan työ. Tämä sopii minulle hyvin ja mainittakoon vielä tässä välissä, että olen avoin myös muille pestivaihtoehdoille.

Uusi hallitusvuosi merkitsisi myös minulle sitä, että voisin opastaa ja tukea uusia tapahtumavastaaviamme ja muita hallituslaisia alkuun perinteisen perehdytyksen lisäksi. Tällä hallituskaudella Opexissa on tapahtunut loistavia parannuksia. Haluan kantaa oman panokseni kekoon vielä ensi hallituskaudellakin ja olla mukana varmistamassa, että Opex jatkaa ja kehittää toimintaansa samaan suuntaan, mihin olemme viime vuosina kulkeneet.


Heissulivei! Olen Milla Malin (eli tuttavallisemmin Miltsi) ja aivan uuden uutukainen pöllönpoikanen 1C:ltä. Opexin hallituspesteistä minua houkuttavat eniten viestintävastaavan, sopon tai kopon hommat. Tykkään erilaisista kirjoitushommista, ja olen aiemmin puuhaillut esim. harrastajateatterien markkinointiryhmissä ja somekanavien päivittäjänä. Sopo-kopohommat tuntuvat myös mielenkiintoiselta, koska ne tarjoaisivat minulle uudenlaista haastetta vaikuttamisen maailmassa.

Uskon voivani tarjota Opexille aikani lisäksi energiaa ja osaamista niin viestinnällisesti, vaikuttajana kuin ideanikkarina. Tämän syksyn kokemusten perusteella olen todella tyytyväinen Opexin toimintaan, mutta olen miettinyt, pitäisikö tapahtumakalenteriin kuitenkin lisätä jotakin pientä ja ei-niin-ryyppäyshenkistä. Bileet ovat toki parasta hubaa rankan opiskelija-arjen keskellä, mutta kenties opexonnellisuutta voisi nauttia vielä vaikka kuukausittain rennossa hengailuillassa. Lautapeli-ilta meillä olikin jo tässä syksyllä, ehkä seuraavaksi voisi olla leffaillan paikka! Nähdään Edulla ja syyskokouksessa!

- Miltsi


Hei! Olen Tomas Armanto toisen vuosikurssin opiskelija. Luonteeltani olen positiivinen, rauhallinen ja seurasta tykkäävä. Haen hallitukseen, koska ensimmäisenä opiskeluvuotenani sain kokea, kuinka hienoa ja jäsenistölle arvokasta työtä hallituksessa tehdään. Lisäksi minua jäi hieman kaduttamaan, etten hakenut jo heti viime vuonna. Joten ajattelen, että nyt on aikani hakea osaksi tätä mahtavaa järjestötoimintaa, jatkaa tärkeää Opexin kulttuuriperintöä ja tuoda oma panokseni siihen. Pesteistä minulla ei ole mitään tiettyä, jonka haluaisin ehdottomasti mutta eniten minua kiinnostavat sopon ja kopon pestit.

Opexille minulla on annettavana innokkuuteni, yhteistyötaitoni ja kaikki se (melko vähäinen) aikani, joka opiskeluilta jää jäljelle. Tai no kai siitä opiskeluun käytettävästä ajastakin sitten vähän nipistetään... Innokkuudestani ja yhteistyötaidoistani on hyötyä Opexille siksi, että osaan hoitaa asioita monenlaisten ihmisten kanssa ennakkoluulottomasti ja pirteällä otteella. Asiat eivät sujuisi osaltani ainoastaan hallituksen kesken kuin rasvattu vaan myös muiden tahojen kanssa.

Viimeiseksi en halua laatia edes lyhyttä listaa uudistettavista asioista Opexissa (sillä Opexilla lähes kaikki asiat ovat jo mallillaan). Yksi asia mieleeni kuitenkin tulee, nimittäin teepolitiikka. Huomasin, kuinka kehnosti asiat ovat vasta erään anonyymin vanhemman vuosikurssin opiskelijan siitä huomautettua. Miksi Maunossa on niin pieni ja surkea teevalikoima, kamalasta vedenkeittimestä puhumattakaan? Aika pieni juttu kyllä mutta pitihän nyt jotain keksiä.

Haluaisin siis päästä mukaan luomaan upeaa opiskelijakulttuuria Opexin hallituksesta käsin. Sen kyllä osaisin!
Ystävällisin terveisin,
Tomas


Olen Mari van den Berg, ensimmäisen vuosikurssin opiskelija, jolla on pohjana kuvallisen viestinnän tutkinto, runsaasti tapahtumavastaavan ja toimistosihteerin osaamista, sekä kansainvälistä kokemusta. Elämänkokemusta on karttunut jo kolmisen kymmentä vuotta, mutta siitä huolimatta omaan vilkkaan ja kekseliään mielenlaadun.

Minulle on erittäin ominaista tarttua toimeen ja pitää huolta siitä, että kaikki ovat mukana tekemässä/olemassa hyvällä fiiliksellä. Kun saan hoidettavakseni jonkin tehtävän, toteutan sen päämäärätietoisesti, huolellisesti ja pitkäjänteisesti.

Opexin tarjoamista pesteistä monikin vaikuttaa mielekkäältä ja sopivalta. Koen, että minulla on paljonkin annettavaa Opexille oman persoonani, sekä kiinnostuksen ja innostuksen myöstä. En myöskään ole aikaisemmin päässyt toimimaan osana opiskelijahallitusta, vaikka mielenkiintoa on ollut jo pidemmän aikaa. Uudistuksista tai niiden tarpeista en osaa vielä sanoa, sillä uskon, että niiden mahdolliset tarpeet tulevat esiin työskentelyn lomassa. Oman elämäni motto on: "Ihmisenä ihmiselle."


Helou! Olen Laura Sysimetsä ensimmäiseltä vuosikurssilta, entinen kokkolalainen, nykyinen turkulainen. Valmistuin ylioppilaaksi 2016 ja viime vuoden työskentelin opetusalalla. Kiinnostavimpana ja itselleni sopivimpana pestinä näkisin tapahtumavastaavan tehtävän. Koen sopivani tehtävään, sillä olen innovatiivinen ja idearikas. Olen kaveripiirini organisoija ja juhlien järjestäjä. Pystyn mukautumaan tilanteen sitä vaatiessa ja reagoimaan nopeasti muutoksiin. Olen jo pienestä pitäen tykännyt ideoida ja järjestää tapahtumia. Yläasteella järjestin teemaviikot ja tutustumispäivät. Lukiossa kuuluin pikkujoulu-, penkkari- ja potkijaistoimikuntiin. Sekä molemmissa kouluissa vastasin puheenjohtajana tuutoritoiminnasta.
Toisin Opexiin iloisen ja motivoituneen jäsenen, jolla on halua ylläpitää ja kehittää toimintaa. Minulla olisi mielenkiintoa järjestää erilaisia tapahtumia, jatkaa perinteitä ja olla luomassa uusia.
Nykyinen runko ja toiminta vaikuttavat mielestäni hyviltä ja toimivilta, mutta aina mukaan mahtuu jotain uutta ja hyvääkin toimintaa voi aina kehittää. Eikä muutama uusi tapahtuma, piristämään pöllönpoikasten arkea, varmastikaan olisi pahitteeksi


Heips! Mä oon Susanna "Suski" LeppäHaara ensimmäisen vuosikurssin opiskelija. Lempiruokani on hernekeitto ja kunnon hernerokkapäivän myötä päästäänkin sopivalla aasinsillalla kiinnostukseeni tapahtumavastaavan pestistä.

Olen (ainakin omasta mielestäni) idearikas ja innokas järjestöhyyppä, joka osaa ottaa vastuuta siitä että hommat tulee hoidetuksi. Oon toiminu lähes 10-vuotta aktiivisesti Suomen 4H-järjestössä ja viimeisen vuoden Salon 4H-yhdistyksen hallituksen pj:na. Vuosien varrella oon huomannu, että mä vaan ajaudun erilaisiin luottamustehtäviin ja erityisestikaikkien tapahtumien järkkääminen on ihan super kivaa! Tän syksyn kostajaiset herätti jälleen mussa sisäisen palon järkkää kanssaopiskelijoille iloista piristystä yliopistoarkeen.

Tän lyhyen syksyn aikana mä olen todennut, että Opexin hallitus tekee korvaamaton ja arvokasta työtä meidän kaikkien hyvinvoinnin eteen. En lähtisi mitenkään radikaalisti muuttamaan ainejärjestömme toimintaa vaan haluan varmistaa, että toiminta jatkuu samaan malliin yhtä vilkkaana ja mukaansatempaavana 😊


Terve! Olen Saara Marttila toiselta vuosikurssilta. Ensisijaisesti olen kiinnostunut sihteerin pestistä, mutta myös muun muassa tiedotus- ja viestintävastaavan sekä sosiaalipoliittisen vastaavan pesteistä. Vähän kaikesta kärryillä pysyminen ja monessa mukana oleminen tulevat minulta hyvin luonnostaan. Löydänkin itseni usein osallistumasta erilaisiin projekteihin. Opexiinkin liittyvää toimintaa olen päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan jo useasti (mm. haalaritoimikunta, I/O Speksi, vapputoimikunta, opiskelijatuutorointi). Taustaltani löytyy myös vuosien kokemus seurakunnan nuorisotoimintaan osallistumisesta ja sen toteuttamisesta. Tiedostan siis, että vaikka hallituksessa toimiminen olisi erittäin kivaa, ihanaa ja biletystä, se on erityisesti myös kovaa työtä. Saatan olla työssäni hyvinkin tarkka. Vahvuuksiani on asioiden pohtiminen monesta näkökulmasta sekä käytännönläheisyys.

Tällä hetkellä mielessäni pyörivä konkreettinen uudistuksen kohde on, että pöytäkirjat lisättäisiin aina myös nettisivuille ja että nettisivuja päivitettäisiin muutenkin hieman ahkerammin. Nettisivut ovat kuitenkin kaikkien saavutettavissa oleva "virallisempi" tiedonlähde rakkaasta ainejärjestöstämme. Pitäisin myös silmät ja korvat auki kauden aikana esiin tuleville uudistuksen tarpeille.


Moi! Olen Inka Niskanen, 3. vuosikurssin opiskelija ja toimin tämän kauden hallituksessa sihteerinä ja viestintävastaavana. Kulunut vuosi on ollut todella antoisa ja haluaisinkin jatkaa hallituksessa vielä tulevallakin kaudella.

Vaikuttaminen ja järjestötoiminta ovat jo pitkään olleet lähellä sydäntä. Opexin lisäksi olen toiminut mm. nuorisovaltuustossa sekä oppilaskunnissa lähtien sekä jäsenenä, varapuheenjohtajana että puheenjohtajana. Kuitenkaan yksikään näistä tehtävistä tai kausista ei ole ollut samanlainen kuin muut ja siksi olenkin varma, että mikäli vielä Opexin hallitukseen pääsisin, tulisi vuodesta jälleen mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus!

Vaikka olenkin nauttinut nykyisestä hallituspestistäni, olisi mukavaa saada taas hieman vaihtelua. Olen avoin monillekin pesteille, mutta tällä hetkellä eniten kiinnostaisi esimerkiksi sosiaalipoliittisen vastaavan eli sopon tehtävät. Mielestäni on tärkeää, että Opex järjestää jatkossakin mahdollisimman monipuolista toimintaa siten, että jokaiselle löytyisi jotakin. Toiseksi haluan yhä kehittää jäsenistön mahdollisuuksia osallistua tapahtumien ideointiin. Haluan olla osana helposti lähestyttävää hallitusta, joka tekee töitä kaikkien opexlaisten eteen.


Heips! Olen Rosa Kettunen 3. vuosikurssilta ja olen jo pidemmän aikaa ollut kiinnostunut hallituksen toiminnasta. Erityisesti tänä vuonna Joulugaalan suunnittelussa mukana ollessa on tullut sellainen olo, että tätä haluan tehdä enemmän. Koen, että hallituksessa se olisi mahdollista.

Joulugaalan suunnitteluryhmässä olleena tapahtumavastaavan työt kiinnostaisivat minua eniten. Soveltuvuuttani tähän pestiin tukee se, että ensinnäkin olen helposti heittäytyvä ihminen, joka ei pelkää kertoa hullujakin ideoitaan ääneen. Toiseksi luen sivuaineena yhteiskuntaoppia, jonka opintoihin kuuluu myös taloushallinnollisia kursseja, joista varmasti tulee olemaan hyötyä tapahtumia budjetoidessa. Myös töissä olen paljon tekemisissä rahan ja kirjanpidon kanssa, joten tiedän, kuinka tarkkana näiden asioiden kanssa täytyy olla. Osittain tämän vuoksi kiinnostusta löytyy myös talousvastaavan tai sihteerin pesteihin, mutta olen myös avoimena muille vaihtoehdoille.

Minulta löytyy paljon aikaa ja ennen kaikkea motivaatiota sekä innokkuutta kehittää Opexin toimintaa. Esimerkiksi tapahtumavastaavana haluaisin laajentaa yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa sekä suunnitella uudenlaisia tapahtumia. Opiskeluaikanani olen aktiivisesti osallistunut mahdollisimman kattavasti monenlaisiin Opexin tapahtumiin, joten sitä kautta minulla on käsitys nykyisistä tapahtumista ja mahdollisista kehitysideoista. Sosiaalisuus on vahvuuteni ja tiedän, että toisin hallitukseen positiivista energiaa sekä uusia ideoita. Olisi hienoa olla mukana kehittämässä Opexin toimintaa!


Visuaalinen vastaava

Aloitan samalla tavalla kuin kaikki muutkin ­- aikamoinen vuosi kohta takana!

Hain itse viime vuonna fuksina hallitukseen, enkä ole hetkeäkään katunut hakemistani. Vuosi on ollut opettava, välillä raskas, mutta kaikkein eniten antoisa ja niin kovin ihana. Hallitushommat ja sitä kautta syntyneet ystävyyssuhteet ovat yksiä viime opiskeluvuoden parhaista jutuista!

Olen toiminut hallituksessa visuaalisena vastaavana "visuna". Alun perin hain tapahtumavastaavaksi, mutta pikkuhiljaa syksyn aikana kiinnostus visun pestiä kohtaan kasvoi. Toisin sanoen ei mulla mitään aikaisempaa "oikeata" kokemusta visun hommista ollut eli se ei ole mikään este! Yksinkertaisesti kiinnostus julisteiden ja merkkien tekoa sai mut innostumaan visun hommista. Olen oppinut vuoden aikana vaikka ja mitä ja olen niin onnellinen, että olen saanut toimia juuri tässä pestissä!

Pestit muokkautuvat vähän hallituksesta riippuen, mutta tällä hallituskaudella visuaalisen vastaavan pestiin on kuulunut seuraavia juttuja. Suurimpana ja eniten työllistävänä tehtävänä on tapahtumajulisteiden ja facebookin kansikuvien teko, joihin muilta hallituslaisilta saa teeman (esimerkiksi bileteema), josta visu sitten loihtii julisteen ja kansikuvan. Tapahtumiin liittyy myös usein haalarimerkki ja senkin saa visu loihtia ihan itse! Hallitukselta saa kuitenkin aina apua ja ideoita, jos itseltä loppuu ne kesken. Mun henkilökohtainen lemppari visun hommista on ehdottomasti kuukausittain ilmoitustaululle ilmestyvä kalenteri. Sen ei tarvitse olla samanlainen kuin edellisen visun, vaan siinäkin saa vapaasti tuoda oman tyylinsä esiin! Nettisivujen ylläpitäminen ja päivittäminen on myös visun vastuulla, sekä kaikki yleinen näkyvyys jäsenistölle. Visulle voi kuulua myös esimerkiksi instagramin päivittäminen ja myös pöllön fb-profiilikuvan päivitys. Kaikenlaisia erilaisia ohjelmia joutuu ja pääsee myös käyttämään ja opettelemaan - en ollut varmaan yhtäkään videota muokannut ennen visun pestiä, mutta niin se tekevä oppii! Photoshopista on tullut paras ystäväni tämän vuoden aikana, mutta netti on pullollaan myös ilmaisohjelmia, joilla visun hommat luonnistuu vallan mainiosti!

Visuna pääset toteuttamaan itseäsi ja päästämään luovuutesi valloilleen! Voin kertoa, että yksi siisteimmistä fiiliksistä on, kun opiskelijatapahtumissa näkee ihmisten haalareissa just sun suunnitteleman merkin!

 - Emma

Liikuntavastaavat

Kulunut vuosi on ollut aivan mahtava. Syyskokouksesta alkanut yhteistyömme on muuttunut vuoden aikana hyväksi toveruudeksi, kun yhteinen mielenkiintomme liikuntavastaavan pestiä kohtaan poiki lopulta liikuntavastaavan pestin jakamisen meidän kesken. Ratkaisu on osoittautunut toimivaksi, sillä vaikka kummallakin on ollut omat vastuualueensa, olemme yhteistuumin suunnitelleet ja järjestäneet kaikkea siistiä. Timin vastuulla on ollut liikuntavuorojen järjestäminen aina tiistaisin ja Lauri on toiminut CampusSport Cupin eli vanhan kunnon Sammomaljan yhteyshenkilönä. Yhdessä olemme vastanneet liikunnan tiedotuksesta ja järjestäneet lajikokeiluja keskimäärin kerran kuukaudessa. Ajankäyttö kiinnostaa monia ja tässä hommassa sitä kuluu noin 1-3 tuntia viikossa henkilöä kohden. Työmäärä vaihtelee kuukausittain.

Liikuntavastaavan pesti on ihan unelmapesti sinulle, joka olet kiinnostunut liikunnasta ja liikunnallisesta elämäntavasta. Mahdollistaja on ehkä paras termi kuvaamaan liikuntavastaavan pestiä, sillä sinun ei todellakaan tarvitse olla liikunnallinen multitalentti. Liikuntavastaavana vastuullasi on järjestää monipuolisesti erilaisia liikunnallisia tapahtumia jäsenistölle. Tehtäviisi kuuluu sisältöjen suunnitteleminen liikuntavuoroille, lajikokeilujen järjestäminen, toimiminen CampusSport Cupin yhteyshenkilönä toisin sanoen mahdollistaa liikkuminen ja luoda puitteet liikkumiselle. Vain taivas on rajana, mitä kaikkea mahtavaa voit liikuntavastaavana suunnitella jäsenistön pään menoksi. Toiminnan kehittäminen on aina tervetullutta, mutta mikä tärkeintä - tee pestistä sinun näköisesi!

Jos sinua vähänkään kiinnostaa hakea hallitukseen, rohkaisemme sinua ehdottomasti hakemaan. Mukaan lähteminen ei ole kaduttanut meitä hetkeään. Opit paljon käytännön taitoja, joita et takuulla luennolta saa. Parasta vuoden aikana on ollut se, että on saanut tutustua ihan huikeisiin uusiin tyyppeihin. Ryhmästä on vuoden kuluessa muodostunut oma pieni perheensä, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja jokainen on saanut olla oma valloittava itsensä.

Jos joku asia jäi mietityttämään, kysy ihmeessä, me vastataan!

Timi Olin & Lauri Lehtonen

Kopo & Sopo

Koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat

Meillä alkaa olla takana mielenkiintoinen vuosi. Tämä oli kummallekin ensimmäinen vuosi hallituksessa, eikä vielä ole alkanut kaduttaa. Koulutuspolitiikka kuulosti vähän vaikealta ja epämääräiseltä pestiltä, mutta on osoittautunut oikein helposti hallittavaksi hommaksi. Pääsääntöisesti koulutuspoliittiset vastaavat (eli kopot) pitää huolta siitä, että opiskelijoilla on yliopistossa hyvä olla. Jos esimerkiksi kurssivaatimukset tai demokorvaukset mietityttää, tai muuten vaan tekee mieli antaa palautetta, kopojen tehtävänä on viedä asia eteenpäin. Kopot siis huolehtii siitä, että opiskelijoiden ääni tulee kuulluksi.

Kopoilun lisäksi Helmi hoiti myös Opexin sopohommeja. Sosiaalipoliittinen vastaava kuulostaa myös CV:ssä oikein hienolta, mutta on tosiasiassa paljon mukavampi homma miltä kuulostaa. Sopo on se tyyppi, joka järkkäilee meille erilaisia pieniä ja isoja hyvinvointitapahtumia: hengailuiltoja, vierailuja, verenluovutuksia pari kertaa vuodessa, joululaulajaiset ja maan mainion luokkaretken keväällä! Sopon työmäärä riippuu just siitä kuinka paljon tapahtumia ehtii, jaksaa ja keksii järjestää ja sopolla onkin pestissään hyvin vapaat kädet toteuttaa omia unelmiaan.
Meidän kokemuksen mukaan hallitukseen kannatti ehdottomasti hakea. Hommia tehdään yhdessä rennolla meiningillä ja hyvällä fiiliksellä. Kokemusta näihinkään hommiin ei tarvitse, pääasia että on kiinnostunut. Silloin ollaan jo tosi hyvällä mallilla.

Helmi ja Nora

Tapahtumavastaavat

Tapahtumavastaavan pesti on sukellus kaiken hauskan ytimeen! Vaikka tässä pestissä elämä on yhtä juhlaa, on tapahtumavastaavan pesti tärkeä ja työ kaikesta hauskasta huolimatta myös vakavasti otettavaa ja vastuullista. Sillä, jos tämä homma ei tule hoidettua ei kellään ole kivaa! :D

Meidän vuotemme tapahtumavastaavina on ollut vauhdikas, idearikas, innostava, jännittävä ja erittäin silmiäavaava siinä suhteessa, kuinka suuri koneisto yhden tapahtuman taustalta voikaan löytyä! Työnkuvaan kuuluu kaikki tapahtumien teeman ja ohjelman ideoinnista markkinointiin sekä budjetin laatimisesta yhteistyötapaamisiin. Tapahtumat ovat usein pitkän perinteen saavuttaneita, jokavuotisia jäsenistön suosikkeja, mutta päästiin ideoimaan ja toteuttamaan myös täysin uusia eventtejä.

Tapahtumia järjestäessä on samanaikaisesti monta rautaa kuumana ja hoidettavia asioita ja muutoksia putkahtelee tuon tuosta. Tästä johtuen onkin ollut mahtavaa, että olemme saaneet jakaa pestin huikean neljän hengen tapahtumavastaavatiimin kesken, minkä ansiosta tukiverkosto on pysynyt tiiviisti ympärillä vuoden jokaisessa käänteessä. Tapahtumavastaavana saa myös hyvän mahdollisuuden tehdä ainejärjestörajoja rikkovaa yhteistyötä ja tutustua ihmisiin kaikista Turun tiedekunnista.

- Julia, Lumi, Saara ja Serita

Talousvastaava

Onpas takana mielenkiintoinen ja vastuullinen vuosi uudessa hallituspestissä. Aikaisempi kausi meni tapahtumavastaavan hommissa, jonka vaihdoin suoraan lennosta talousvastaavaksi. Pestit eroavat aika lailla toisistaan ja ovat haastaneet minua eri tavalla. Tapahtumavastaavana tein paljon töitä jäsenistön ja yhteistyökumppanien kanssa. Talousvastaavana taas työ on paljon itsenäisempää, eivätkä työn hedelmät näy jäsenistölle yhtä usein. Kuitenkin työ on palkitsevaa ja ainejärjestön toiminnan kannalta tärkeää ja välttämätöntä. 


Työnkuvaani kuuluu Opexin budjettiarvion tekeminen ja käytännön raha-asiat, joita ovat laskujen maksaminen ja maksuliikenteen seuraaminen. Opexin toiminta on viime vuosina kasvanut kiitos aktiivisen jäsenistön ja hallitusten. Tämä on toisaalta tarkoittanut talousvastaavan näkökulmasta lisääntynyttä vastuuta. Pestissä oppii paljon ja se haastaa tekijäänsä sopivasti ja tukena on tietysti koko muu hallitus.

Miksi talousvastaavaksi?
Pääset kehittämään Opexin toimintaa osana loistavaa tiimiä. Pesti on joustava ja työt pystyy hoitamaan etänäkin. Työ opettaa käytännön taitoja mm. kirjanpidosta ja taloushallinnosta, joten on varmasti hyödyllinen taito myös tulevaisuudessa. Jos sinulla on mielessäsi ideoita Opexin talouteen tai muuhun toimintaan liittyen, niin hae ihmeessä tulevaan hallitukseen.

Terveisin
Linda Kuisma
Talousvastaava, Opex ry

Sihteeri & Viestintävastaava

Pestiesittely: Sihteeri & Viestintävastaava

Tällä hallituskaudella päätimme yhdistää sihteerin ja viestintävastaavan pestit. Tämä on mielestäni ollut hyvä ratkaisu, mutta tuleva hallitus voi tietysti toimia toisinkin. Sihteerin pesti kannattaa kuitenkin yhdistää johonkin toiseen hommaan.

Molempien pestien hyvä puoli on se, että saa tehdä yhteistyötä vähän kaikkien kanssa ja olla mukana lähes kaikessa. Sihteerinä tehtäviini kuuluu tehdä ennen kokousta esityslista ja tsekata, että siellä on käsiteltävät asiat. Kokouksen aikana kirjoitan tehdyt päätökset ylös pöytäkirjaan. Pestin haasteita onkin kirjata ns. punainen lanka joskus pitkistäkin keskusteluista. Kokousten jälkeen sihteeri huolehtii, että pöytäkirjoissa on esimerkiksi tarvittavat allekirjoitukset.

Viestintävastaavan tehtävistä näkyvin on maanantaimailin ja perjantaipaketin laatiminen ja lähettäminen jäsenistölle. Näiden lisäksi tiedotan muita asioita jäsenistöllemme sekä mainostan tapahtumiamme mm. Tyylle ja muille ainejärjestöille. Ylläpidän sähköpostilistan lisäksi myös sijaisuuslistaamme. Viestintävastaava voi tehdä pestistä itsensä näköisen, sillä asioita voi tehdä hyvin monella eri tavalla. Tärkeää tässäkin hommassa on pysyä kärryillä sekä Opexin että poikkitieteellisistä tapahtumista.

Moni varmasti miettii, miten kauan hallituksessa mukana olo vie aikaa. Kokousten lisäksi minulla menee n. 2-4 tuntia viikossa riippuen esimerkiksi tapahtumien määrästä tai siitä, miten paljon aikaa haluaa käyttää esimerkiksi mailin ulkoasujen viilaamiseen.

Jos heräsi kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä vaikka sähköpostilla, fbssä tai Edulla! Vastaan mielelläni! 

Kivoja hommia ja oppii nopeasti, suosittelen!

Inka Niskanen


Syyskokous 8.11.2017

Hei opexlaiset!

Syyskokous lähestyy, joka on Opex ry:n toiminnan kannalta tärkein ja jännittävin vuotuinen tapahtuma. Saapukaa taas suurin joukoin paikalle vaikuttamaan ja todistamaan kutkuttavaa iltaa! Just Sulla on mahdollisuus tulla vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan. Tule siis päättämään kuka istuu milläkin paikalla ensi kaudella ja auta Pöllöä valitsemaan paras mahdollinen hallitus hänen ympärilleen. Haluan teidät kaikki paikalle!

Syyskokouksessa valitaan uusi hallitus vuodelle 2018. Nykyinen hallitus julkaisee viikoittain nettisivuilla (opexry.com) tekstisarjan, jossa pääset tutustumaan hallituksen arkeen ja työtehtäviin. Sinulla on perinteisesti tilaisuus asettua ehdolle hallitusvaaleihin ennakkoon. Ehdokkaiden esittelytekstit julkaistaan tässä blogissa viikkoa ennen syyskokousta 1.11., mutta sinulla on myös mahdollisuus asettua ehdolle vielä syyskokouksessa. Jos haluat asettua ehdolle jo nyt, kirjoita lyhyt esittelyteksti itsestäsi kuvan kera ja lähetä se Pöllölle (opex@utu.fi) ti 31.10. mennessä

Vastaa seuraaviin vaalikysymyksiin:
1. Kuka olet ja mikä pesti kiinnostaa?
2. Mitä annettavaa sinulla on Opexille?
3. Miten uudistaisit Opexia?

Hallituksessa olevat toimijat: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, talousvastaava, tapahtumavastaava (4kpl), sopo (sosiaalipoliittinen vastaava), kopot (koulutuspoliittinen vastaava), liikuntavastaavat, viestintävastaava ja visu (visuaalinen vastaava). Syyskokouksessa valitaan äänestäen puheenjohtaja ja hallitus, pestit jaetaan hallituksen kesken toisessa kokouksessa.

Mitä siellä syyskokouksessa sit tapahtuu?
- Voit tehdä jäsenaloitteita
- Esittää kantasi Opexin toiminnasta
- Asettua ehdolle puheenjohtajaksi ja/tai hallitukseen
- Äänestää uusi puheenjohtaja ja hallitus
- Nähdä Opexin talousarvio vuodelle 2018
- Nähdään tuttuja, vaikutetaan ja tutustutaan toisiimme

Tärkeintä on osallistua kokoukseen! Osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään, mutta pääset mukaan valitsemaan uutta hallitusta ja muuta kivaa. Tarjolla pientä kahvia ja pullaa + pientä suolaista. Omiakin eväitä sopii tuoda! Jatkot perinteikkäästi Proffan kellarissa!

Sähköpostilistalle on lähetetty esityslista ja kokouskutsu 8.10.2017.
Facebook-tapahtuma 

Pestiesittelyt ja 1.11. julkaistavat ehdokasesittelyt julkaistaan tässä blogissa.  
MITÄ: Opexin vuosikokous
MISSÄ: Luentosali EDU3
MILLOIN: 8.11.2017 klo 17:00

Jännittävin syysterveisin,
Eea ja Iitu
PJ & VPJ


Pyörät pyörivät

22.2.2017

Opexin uusi kausi on lähtenyt vauhtiin ryminällä! Palautepullituksen vastauksia tarkastellessani nousee hymy huulille. 
Uudet hallitustoimijamme ovat asettuneet pesteihinsä ja ottaneet vastuuta harteilleen kunniakkaasti.

Palautepullituksesta saimme hyviä vastauksia ja ehdotuksia, yritämmekin perehtyä niiden käytännön toteuttamiseen. Halusimme tarjota jäsenistölle anonyymin tavan antaa palautetta muutenkin kuin esimerkiksi Jodelissa, mikä ei ole virallinen kommunikointikanavamme. Seuraavaksi haluaisinkin esittää teille katsauksen tulevasta! 

Upeaa kuulla, että jäsenistö kokee tiedottamisen selkeänä ja tehokkaana! Tiedotus ja visu ovat yhdistämässä voimiaan, jotta sähköposteista saataisiin hieman houkuttelevammat ulkonäöllisesti. Maanantaimaili ja Perjantaipaketti on vuodesta toiseen koettu selkeäksi ja järjestelmälliseksi komboksi. Jos joku vielä toivoo "vähemmän lätinää", niin spoiler alert: meilin lopussa on aina asiat tiivistetysti, kelaa siis suoraan sinne. 

Olemme tehneet jäsenistölle uuden FB-kanavan: Opexin ilmoitustaulun! Lisäämme jäsenet ryhmään pian.

  • Ilmoitustaululla voi julkaista kuka tahansa jäsenistä. Aluksi pohdimme nimeä Opexin kaljakori, mutta ilmoitustaulu sisältää mahdollisuuden muillekkin kuin tapahtumaspämmille. Tervetullutta informaatiota ovat mm. tapahtumat, kyselyt muilta jäseniltä, asunnot, sijaisuudet, myydään/ostetaan jne. Tiivistettynä: kaikki Opexin jäseniä koskevat vapaamuotoiset ja ilmoitusluontoiset asiat.
  • Opexin Omenakori toimii edelleen tuttuun tapaan opiskeluaiheisena ja tenttikysymysarkistoa muistuttavana kanavana.
  • Opexin liikuntavuorot toimii edelleen liikuntavuorojen, sammonmaljan yms. liikunta-aiheisten asioiden tiedotuskanavana.

Facebook ja Instagram toimivat suurimpina tiedotuskanavinamme. Olemme jo vuosia taistelleet sen faktan kanssa, että kaikki jäsenemme eivät ole Facebookissa tai seuraa sitä aktiivisesti. Tätä yritämmekin kompensoida sähköpostilistalla ja Edun aulassa olevalla ilmoitustaululla. Tapahtumakalenteriamme voit seurata myös Google Kalenterissa. Snapchatia emme ole Pöllönä ottaneet käyttöön sen vuoksi, että tilin tulisi olla henkilökohtaisissa kännyköissämme. Tämä tarkoittaa sitä, että snäpit koskisivat paljolti hallituslaisten arkijuttuja, eikä olisi niinkään informatiivista viestintäkanavan muodossa. MUTTA tähän onkin ratkaisu Instagramin Storyn muodossa, jonka käyttöä aloittelemme. Mahtavaa, että Pöllöllä on instassa niin monta seuraajaa! 

Hallitus onkin aloittanut kauden vuoden suurinta tapahtumaa mahdollistaessa. Talvipäivät oli HUIKEAT! Kiitos opexlaiset, kiitos Savonlinna, kiitos SOOL. Palautepullituksen vastausten osalta toivottekin SOOLin tapahtumien olevan "Talvipäivät". Ilosanomaa: Kyllä, Talvipäivät järjestetään taas 2018. Kukaan OKL-kaupungeista ei ollut vain hakenut tapahtumaan, joten SOOL todennäköisesti määrää sen johonkin. Pakkohan meidän on päästä taas rymyämään ja tilailemaan ambulansseja.. kjeh kjeh. 

Järjestin Lahteen mahtavat Talvipäivien Päivätanssit. Aluksi oli suunnitelmissa, että kutsun mestoille vain Rauman Opekkaan, mutta juoru pippaloista lähti kiertämään ja lopulta pyysinkin Helsinkiä ja Tamperetta mukaan. Huikeaa, että saatiin erivärisiä haalareita noinkin paljon! Olen saanut teiltä hurjasti positiivista palautetta koskien Lahden pippaloita, kiitos! Olette ihania! Ens vuonna taas uusiks? 

Taas hyviä uutisia! Lyni pysyy ykkösmestana! Tähän halusimme kipeästi vastausta, koska Turun yöelämä on uudistunut jonkin verran, ja onkin yllättävää mutta ihanaa huomata teidän pysyvän uskollisina rakkaalle Lynillemme. Kysyimme myös, millaisia tapahtumia haluisitte. Vastaukset eivät yllättäneet: Osa haluaisi bileitä jossain muualla kuin baarissa. Niin mekin, mutta missä? Olispa Uusi-s vielä. Jos jollain on suhteita johonkin sopivaan paikkaan niin olkaa reippaasti yhteydessä meihin! Olemme etsineet vastaavaa (halpaa, tilavaa ja Turussa olevaa) paikkaa kissoin ja koirin. 

Olemme keskustelleet maksupäätteen hankkimisesta. Talousvastaavamme selvittää asiaa. MobilePayta emme ota toistaiseksi käyttöön, ennen kuin saamme selkeät ohjeet siitä, miten nyt Y-tunnuksen hankkiessamme kirjanpito tulee toimimaan. MobilePay olisi todella kätevä, mutta odotamme selkeää yritysohjeistusta. Tilille maksaminen on aikaisemmin todistautunut laiskaksi. Meille on paljon kätevämpää ja reilumpaa ottaa rahaa vastaa käteisenä esim. sitsimaksut, koska joudumme poikkeuksetta aina karhuamaan maksuja takaisin niiltä, jotka syystä tai toisesta haluavat maksaa tilille.

Sitsejä on tulossa! Omalla puheenjohtajakaudellani haluan lisätä yhteistyötä ja olen tälle petaillut petejä koko syksyn ja alkukevään. Tämä on tuottanut tulosta, sillä kalenterissamme on toimintaa I/O Speksin, Opekkaan, Katkon ja P-klubin kanssa. Lääkissitsit eivät tällä kertaa onnistuneet aikataulullisista syistä, mikä on todella harmi. Tapahtumavastaavamme ovat uurastaneet tarjotakseen teille unohtumattomia pirskeitä! Nyt torstaina siis Perhe on pahin -sitsit ja sen jälkeen I/O-Speksin promobileet Vegasissa! 

Speksin lipunmyynti 1.3. klo 11.30-12.15 Edulla. (samalla päivystys) Näytökset köysiteatterilla. Opexille lippuja yhteensä 100, 50 ja 50 eri näytöksiin. Opexille varattu ti 21.3. ja ke 22.3. klo 19. Lipun hinta 10e/kpl.

Maaliskuu lähtee käyntiin Karjala takaisin -bileillä yhdessä P-klubin kanssa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä pääsemme etkoilemaankin yhdessä! Vappuviikko lähestyy, ja siihen rekrytään jäsenistöä piakkoin, pysy kuulolla! Luvassa varmasti livemusiikkia, sitsit, latotanssit, holitonta tapahtumaa ja letkeää yhdessäoloa. Mehustele nyt jo ideoitasi! Huhtikuussa myös mm. legendaariset Eggcellent bileet. 

CV-klinikasta saimme paljon kiitosta, tämmöinen tulee siis uudestaankin. Etusivulla kysely Opexin tulevasta luokkaretkestä, käy vaikuttamassa! Luokkaretkikyselyyn on jo tullut paljon vastauksia, yli 100! Superpark ja Flowpark saaneet paljon ääniä ja ovat todella tasoissa. Sopo järkkäili myös verenluovutuksen maaliskuulle! 

Educariumin tilat ovat olleet viime aikoina likaisia ja sotkuisia. Opiskelijamme selvästi kokevat, että vessoista puuttuu nykyään jatkuvasti saippua, vessa- ja käsipaperi. Myös vessojen ja käytävien (sekä portaikkojen) epäsiisteydestä on tullut paljon palautetta. Educariumilla on vaihtunut siivousfirma, mikä vaikuttaa asiaan. Olenkin yhdistänyt voimani Krissen kanssa, jotta tilojen siisteys palautuisi ennalleen.

15.3. Kevätkokous. Tervetuloa Opexin sääntömääräiseen kevätkokoukseen klo: 17 @Edu2. Käsitteltävinä asioina: viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus. Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma, tietoa valmennuskursseista ja Y-tunnuksesta. 

28.2. Henkilöstökokouksessa Opex auttaa tuomaan esille OKL:n Turun yksikön opiskelijoiden kannan valittaessa laitoksen johtoa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Dekaanien, varadekaanien ja laitosjohtajien toimikaudet ovat päättymässä heinäkuun lopussa. Toinen henkilöstökokous tulossa huhtikuussa.

OKLn opiskelijavalintojen kehityshanke. Hankkeen tavoitteet: Pyritään saamaan teoreettisia perusteita opettajankoulutukseen valituista. Kehitetään erilaisia opiskelijoiden valintomalleja (esim. painotusten ja profiloitumisen mukaan). Opex on mukana kehittämässä seurantamalleja (seurataan tilannetta esim. työelämässä).

Opetusyhteistyösuunnittelu-työryhmä. Opexin kannanottomahdollisuus Turun ja Rauman sivuaineisiin. Keskustelua käyty aineenopettajien ja luokanopettajien yhteistyöstä. Mahdollisesti Turun ja Rauman luento-opetuksen yhtenäistämistä. MOOC-itsenäisen opiskelun mahdollisuuksien lisäämisestä puhuttu. Luentotallenteita mahdollisesti tulee käyttöön.

Alumnitoimintaa lähdetään kehittelemään nyt Talvipäivien jälkeen innolla! Olemme yhteydessä muihin ainejärjestöihin vinkkien osalta, minkä jälkeen keräämme jäsenistöstä tiimin järjestämään asiaa käytännössä. 
Opexin vaatteet tilataan mahdollisimman pian nyt kun meillä on vihdoin Talvipäivien järkkäilyt ohi! Olemme selvitelleet hintoja ja kilpailutamme firmoja tarjotaksemme teille hyvälaatuiset, mutta edulliset Opex-vermeet. 
Opexin ja henkilökunnan hengailuiltaa yritetään mahdollistaa taas! Jipii!
Halloped-toiminnasta tulossa kattava meilipläjäys jäsenistölle. 
Nora ja Helmi ovat valmistelleet KOPOMAILIN ja palautekyselyn, jonka tarkoitus on infota teitä ajankohtaisista kopoiluista ja kerätä palautetta. Näin voimme ottaa kantaa mm. opetuksen laatuun ja läsnäoloasetuksiin. Nora käynyt tapaamassa muita halloped-koordinaattoreita varmistaakseen faktat ennen teidän infoamista.

Kuntavaalit. Opex pyrkii kannustamaan jäsenistöään äänestämään kuntavaaleissa! Sote-uudistuksen myötä vaaleja voidaankin kutsua "koulutusvaaleiksi". Päätöksenteko koskien opetusta ja muuta sivistystoimintaa onkin nyt painavammin kuntien harteilla. Pyrin tarjoamaan jäsenistölle kuntavaalitapahtuman esim vaalipaneelin keinoin, mistä en uskalla vielä sen enempää paljastaa. Seuraamme SOOLin kuntavaalitavoitteita. 

Opexin liikuntavuorot ovat olleet menestys. Tiistaiset sporttihetket pidetään jatkossakin, ja liikuntavastaavat saivatkin paljon hyviä vastauksia liikuntavuorojen sisällön osalta, kiitos! Lajikokeilujen osalta maaliskuussa pääsemme tankotanssimaan toiveiden mukaisesti! Olemme yrittäneet myös järkätä ratsastusta lajikokeiluksi, mutta pienet ryhmäkoot ovat ongelmana. Toivottavasti saadaan tämä mahdollistettua nyt kun osoititte mielenkiintonne lajiin, jes! OKLympialaisia on jo alettu järjestää! Paljon liikunnallisia tapahtumia tulossa kaudelle, voimme olla ylpeitä liikuntavastaavistamme! 

Hallitus on työn touhussa edeltävien asioiden osalta! Hommat ei lopu. Suuri kiitos palautteesta! 
Vaikka palautepullitus on ohi, voit silti vielä olla Pöllöön yhteydessä palautteen osin yms. esim meilillä opex@utu.fi.

- Eea 
PJ


SOOLin Talvipäivät 2017 Savonlinnassa 

Yleensä jos herätyskello soi ennen viittä, on sängystä nouseminen mahdollisen ja mahdottoman rajamailla. Perjantaina 17.2. tilanne oli toinen, sillä me kaikki tiesimme, mitä on tulossa: Soolin talvipäivät Savonlinnassa! Kuudelta aamulla Edun piha täyttyikin jo valkohaalareista ja bussiemäntien johdolla siirryimme kolmeen bussiin: neitsyt-, esinahka- ja nahkabussiin. Saimme matkamme virikkeeksi puuhapussit ja puuhavihot, joissa oli paljon erilaisia viihdyttäviä tehtäviä ja esimerkiksi talvipäiväbiisi ja -tarina.

Forssassa pysähdyimme ensimmäisen kerran ja vannoimme puheenjohtajan johdolla talvipäivävalan: "Annan Savonlinnassa kaikkeni, en jätä haalareitani enkä tovereitani, en nuku enkä peseydy, en puhu tenteistä, maanantaista, kandista tai gradusta, enkä valita krapulaa. Sillä minä lupaan juoda ja juhlia koko viikonlopun, loppuun asti." Valan, virkistävien shottien ja vessatauon jälkeen matkamme jatkui kohti Lahtea ja päivätansseja. Pääsimme kunnon bileisiin yhdessä Rauman, Tampereen ja Helsingin opiskelijoiden kanssa. Täpötäydessä Tivolissa tunnelma oli katossa, mikä tietysti enteili unohtumatonta viikonloppua. Tanssien jälkeen saimme mahat täyteen Hesburgerilla ja vihdoin alkoi Savonlinna lähestyä.

Perjantaina ohjelmassa oli avajaiskarnevaali, majoituskoulualoittelut ja iltabileet. Pääbileet oli järjestetty OKL-halliin, jossa oli myös hyviä esiintyjiä joiden musiikin tahtiin opeopiskelijat pääsivät juhlimaan. Koska meitä oli niin paljon, eivät kaikki mahtuneet OKL-halliin, vaan iltabileitä oli myös muualla. Osa pöllönpoikasista päätti myös jäädä koululle eikä sieltäkään tapahtumia puuttunut.

Lauantaina krapula-aamiaisen jälkeen suunnistettiin talviriehaan, jossa oli ohjelmassa mm. hankifutisturnaus ja silitysrautacurlingia. Riehan jälkeen kaupungissa oli tp-appro sekä kahvila-appro. Hankifutiksessa Opexin Pistsiitsitviispiispistpliis pärjäsi hienosti finaaliin, jonka valitettavasti hävisi yhdellä maalilla Lapikkaalle 2-1. Tämä oli vasta alkulämmittelyä, sillä illalla pelattiin pääpeli eli Opex vastaan Opekas. Tästä pelistä ei tunnetta puuttunut ja sekä pelaajat että kannustusjoukot pistivät parastaan. Peli jatkui aina rankkarikisaan asti, joka oli sekin erittäin tasaista. Tällä kertaa kuitenkin raumalaiset veivät pokaalin kotiin.

Ilta jatkui tästä kenellä mihinkin, mutta bileitä kaupungissa kyllä riitti. Vielä jaksoi lupausten mukaan antaa kaikkensa ja yöllä majoituskoululle saapuikin väsyneitä, mutta onnellisia juhlijoita. Sunnuntain ohjelma oli lyhyt ja ytimekäs: aamupala, pakkaaminen ja bussiin. Takaisin Turkuun saavuttiin yhden ruokatauon ja yhden vessatauon taktiikalla. Maanantaina vielä tunsi olleensa viikonlopun viihteen puolella, mutta nyt voikin jo alkaa odottamaan seuraavia talvipäiviä! Toivottavasti saamme pian tietää, missä ensi vuonna taas kokoonnutaan.

- Inka Niskanen
Sihteeri & viestintä