2016

Vuoden 2017 hallitus

12.12.2016

Viime perjantaina 9.12.-16 Opexin hallitukset vuosimalleja 2016 ja 2017 matkasivat yhdessä Raumalle, missä vallankapula vaihtoi omistajaa. Vuoden 2017 hallitus astui virkaan ja uusi hallituskausi laitettiin käyntiin tortillakestien muodossa.

Saanen esitellä Opex ry:n vuoden 2017 hallitus:

Eea Saarela, puheenjohtaja

Johanna Laurila, "Iitu",varapuheenjohtaja, SOOL

Inka Niskanen, sihteeri, viestintä

Linda Kuisma, talousvastaava, valmennuskurssivastaava

Serita Ikonen, tapahtumavastaava

Lumi Wiikari, tapahtumavastaava

Saara Lappeteläinen, tapahtumavastaava

Julia Päiviö, tapahtumavastaava, yhdenvertaisuusvastaava

Emma Koivunen, visuaalinen vastaava, kansainvälisyysvastaava

Lauri Lehtonen, liikuntavastaava, tutorvastaava

Timi Olin, liikuntavastaava, opiskelijatila- ja ympäristövastaava

Nora Seppälä, koulutuspolitiikka, ulkosuhdevastaava

Helmi Koistinen, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka

P.S. Kiitokset urheille fukseille, jotka lainasivat vartaloitaan hallituskuvaamme

Pizzafarssista toipuneina Itämerelle

16.11.2016

Mihin kaikki nämä viikot ovat kadonneet? Ajankulun häiritsevä nopeus realisoitui allekirjoittaneelle, kun palasimme pöllöjengillä luentosali EDU3:een vuoden tauon jälkeen. Vuosi sitten nostin käteni hallitushalukkuuden merkiksi ja nyt pesti on jo loppumassa. Hullua.

Opexin syyskokouksesta päällimmäisinä mieleen jäivät tietysti uuden puheenjohtajan ja hallituksen valinta vuodelle 2017. Onnea Eea ja hänen uusi jenginsä (<3)! Jäämme jännityksellä odottamaan millaiseen muotoon uusi hallitus järjestyy. Suosittelen viestintävastaavan hommia jokaiselle tuoreelle aktiiville. Joku saattaa myös muistaa syyskokouksen 2016 surkuhupaisasta pizzafarssista. Pätevät pöllönpoikaset tilasivat kokoukseen 20 pizzaa aktiivisen jäsenistön iloksi, he varmistivat tilauksen tiedot ja ajankohdan useampaan otteeseen vielä etukäteismaksun jälkeenkin. Kaiken tämän varmistelun jälkeen tapahtumavastaava Kuisma soittaa kymmenen minuuttia sovitun toimitusajankohdan jälkeen kyseiseen kebulaan ja saa vastauksen: "ai oliko se tänään". Aina edes me emme saa kaikkea mitä haluamme. 20 pizzaa jäi tulematta, mutta sen sijaan 1+12 uutta ihanaa hallituslaista saatiin ensi vuodelle.

Siirretään ajatukset erääseen torstaiseen aamuun. Heräät aikaisin aamulla ja vilkaiset ensimmäisen kerran kelloasi. Puet vaatteet yllesi ja valmistaudut siirtymään Edulle, Norssiin tai jollekin muulle harmaalle arjen taisteluareenalle. Aloitat perinteiset torstain askareet ja katsot kelloasi tasaisin väliajoin. "Miksi minuutit tuntuvat tunneilta", tuumaat. Melkein jo kuulet sen tutun kilinän ja tunnet erinäiset kädenlämpöiset juomat kielelläsi. Miltä neljän miespuolisen opettajaopiskelijan asuttama hytinkoppero tuoksuikaan yhteisen illan ja yön jälkeen? Uppoaako perjantain lounaalla muutakin kuin yhdestä kolmeen lihapullaa? Kello käy.

Hip hei, olet vihdoin selättänyt velvollisuutesi! Todellisuudessa velvollisuuksia olisi kalenterissa ja koulurepussa vielä noin satatuhatta lisää, mutta päätät jättää ne ainakin vuorokauden ajaksi unholaan. On Opexin Pikkujouluristeilyn aika. Juokset kotiin käymään suihkussa ja keräämään vermeesi. Hirveää vauhtia kohti etkoja, joku kaverihan on saattanut jo korkata, on kiire. Myöhemmin illalla kohti satamaa, yhdet vielä terminaalissa ja sitten laivaan. Kamat nopeasti hyttiin ja sitten vuorossa Tax Free. Jonot yltävät viskihyllyille asti, mutta sinä ja ystäväsi ette lannistu. Palaat puolisen sataa euroa köyhempänä hyttikäytävällesi. Oman hyttisi ovi on auki, sisällä on nopeasti laskettuna neljätoista ihmistä. Joku laittaa lempibiisisi soimaan, avaat ensimmäisen kädenlämpöisen ja suljet oven. Loppu on pelkkää legendaa.

Tehtävänanto oli mainita ensimmäinen asia, mitä tulee mieleen aiheesta PJR, kollegani vastasivat näin: "tuplapukki", "kadonnut lompakko", "käytäväsitsit", "kuusi litraa vadelmavissyä never again", "terminaalihoito", "lapsiperheen vieressä pahoinvointi", "järkkäreille rageeminen", "tax free -frenzy", "samanaikainen krapulanhoito ja -hankinta", "ekin disco", "viinibuffa", "pikatorkut ennen klo 23" ....

Aleksi Kotiranta, uran kolmas PJR

Fuksisyksyn vuoristorataa

18.10.2016

On keskiviikkoaamu ja iPhone herättää klo 8.30. Kroppa ylös sängystä ja kohti kylppäriä. Väsymystä ei havaittavissa, sillä alkaahan tänään ALKUSEIKKAILU. Nopeat sumpit naamaan ja viimeinen kamojen tsekkaus - makuupussi, heijastin ja taskulamppu CHECK. Määränpäänä ensimmäistä kertaa ihan oikeana pöllönpoikasena Educariumin liikuntasali. Vatsassa on perhosia, jännittää ja tärisyttää. Kerro tässä nyt sitten sadalle uudelle naamalle joku hauska fakta itsestäsi ja pikkuhousujenkin väri pitäisi muistaa. Macciksen maittavien safkojen nauttimisen jälkeen on päämäärä tuntematon. Olikohan meillä sitten mustat tai pinkit pikkuhousut - ei muisteta - mutta se muistetaan, että alkuseikkailu oli mieletön kokemus. Ja olihan se ihanaa maanantaina tulla Edulle intoa piukassa tuttujen hymyjen sekaan.

Kastajaisissa fuksien viattomuuden muuri todellakin murrettiin Opexin syntisyyden miekalla ja meidät liitettiin osaksi suurta ja mahtavaa Opexia. Viime viikolla saimme jo kauan juonitun kostomme, kun pääsimme järjestämään rastikierroksen kakkosille. Alkuseikkailu, orientaatioviikko, kastajaiset, kostajaiset, sitsit, lähäri - syksy 2016 on ollut yhtä tapahtumien vuoristorataa.

Viimeisen kahden kuukauden aikana on tullut tutuksi niin Hämeenkadun 24/7 Subi kuin tanssi- ja hemmotteluravintolat Lyni ja Vegas, mutta tietenkin myös Educariumin luentosalit, ihanan käytännönläheiset demot ja mahtava henkilökunta. #opexonnellisuus on vihdoin saanut merkityksen elämässämme. Kiitos niin tuutoreille, vanhoille nahkoille kuin uusille opiskelutovereillemme. Olemme onnellisia, että saamme olla osana tätä kaikkea - odotamme innolla tulevaa!

Fuksit

Emma ja Serita

Opexin syksy, pysytkö mukana?

11.9.2016

Tyhmä kysymys, tottakai pysyt. Uunituore vuosikurssi TOKL -16 on totuttanut itsensä korkeakouluopiskelukuntoon. Ensimmäiset aamupahoinvointiluennot skipattu, Alkon mystisesti kasvaneet viikkomyyntiluvut, Tane van Bansain elämää pidemmät ja intoa puhkuvat liikuntamailit, hieman väsyneemmät maanantaimailit, taikuri-Eean upeat julisteet ja haalarimerkit, Maunon likaiset kahvikupit... Oijoi, varmoja syksyn merkkejä. Toivon mukaan viime viikon torstain 100% onnistuneet Pokemon Go -bileet antoivat suunnan koko tulevalle syksylle.

Ylihuomenna luvassa on kenties se yliopistomaailman perinteisin, paljastavin, sekavin ja fuksiryhmät yhteen tehokkaimmin nitova bileformaatti, kastajaiset. Suhteellisen lyhyen kahden vuoden kastajaiskokemukseni pohjalta voin taata, että tuo tiistai-ilta on toimintaa ja hämmentynyttä naurua täynnä. Kakkoset toivottavat ihanaiset ykkösemme lopullisesti tervetulleiksi maailman parhaaseen opiskelijayhteisöön eli Opexiin. Ykköset, ottakaa illasta kaikki irti ja mikä tärkeämpää, punokaa suloinen kostokierros kakkosten päänmenoksi. Pääsette kyykyttämään vanhempia opiskelijoita myöhemmin syksyllä tulevissa kostajaisissa. Hallittu alastomuus, enkelimäinen biisikärpäslaulu, vaatejonot, ulkopuolisten paheksuvat katseet ja keitetyt kananmunat eksoottisissa paikoissa, niistä on Opexin kastajaiset tehty. Tämän vuoden rastikierros ja jatkobileet mitellään maaotteluiden hengessä kun rakkaat naapurit Suomi ja Ruotsi ottavat mittaa toisistaan. Jatkobileet hytkytään Lynissä! Ekat lynibileet wuhu!

Kastajaishuuman jälkeen valmistaudutaan puhkomaan fuksien (ja miksei kenties myös vanhempien nahkojen) sitsineitsyyksiä. Pikkumustat fuksisitsit ovat kulman takana, tapahtumapaikkana Showroom. Stay tuned, we're just getting started!

Aleksi Kotiranta, Opexin viestintävastaava, 3. vsk

Hallitus on elossa ja voi hyvin

2.8.2016

Pöllö saapui viime viikonloppuna aurinkoiseen Kustaviin. Tien päässä aukesi venelaituri, jonka takana siinsi kaunis saaristomaisema. Läheisen saaren takaa kurvasi Buster-merkkinen moottorivene. Kuljettajan manbunista ei voinut erehtyä. Normaalisti moottoriveneissä ei ole mastoa, mutta tämän veneen kuljettaja olikin muuan Veli-Matti, joten tuossa veneessä oli myös melkoinen masto. Antakaahan tuon puujalkavitsin laskeutua hetki, boom.

Tämän päivityksen pointti ei kuitenkaan ole Katilan masto, vaan se, että Opexin ihanainen hallitus kokoontui perinteiseen kesäkokoukseen. Hyväntuulisessa ulkoilmakokouksessa ruodittiin tulevaa syksyä ja hyvältähän se näyttää. Perinteisten bileiden lisäksi tapetilla olivat myös muun muassa OKL:n yksiköiden profiloituminen ja mahdolliset opetusaikataulumuutokset. Opex tulee ottamaan kantaa yliopistolla meneillään oleviin muutoksiin.

Kokoustamisen jälkeen muun muassa syötiin maailman maukkainta kalaa, nähtiin Opex-keijuja keinumassa rantaviivan yllä, käytiin viiltäviä keskusteluja Opexin markkinointistrategiasta aamuyön saunassa, mietittiin missä hallitus on onnistunut ja missä on vielä varaa parantaa... ja lasilliset viiniäkin nautittiin! Innokkaimmat hallitusmouhot pyrkivät kehittämään ainejärjestön toimintaa aina aamukymmeneen asti. Huh.

Ensi lukuvuodesta tulee huippu! Hyvää syksyn odotusta!

Aleksi Kotiranta Opex ry, viestintävastaava, uskaltanen jo sanoa että 3. vuosikurssi.


Syksyn odotusta ja kotisivurallia

17.7.2016

Muistatko vielä, kuinka peruskoulun tai lukion aikana oli ankeaa palata pitkän ja lämpimän kesäloman jälkeen takaisin koulun penkille?

"Alakulo iskee yllättäen. Väsyttää, kaikki on harmaata säätä myöten, eikä mitään jaksa oikein tehdä. Mihin se kesäkin oikein hävisi? Syysmasennuksen oireisiin kuuluvat juuri yleinen mielialan lasku, ärtyneisyys, tarmottomuus sekä saamattomuus." (Nykänen, S. 2014. Keskisuomalainen.)

Onneksi meillä on Opex. Unohda vitamiinit ja muut höpöhöpöjutut (älä oikeasti unohda, ne ovat hyödyllisiä), sillä Opex on takuuvarma hoitokeino syysmasennukseen. Vuoden 2016 Ruisrockia emme saa enää takaisin, mutta ihana ainejärjestömme pitää tapahtumavastaaviensa sekä muun hallituksen johdolla huolen siitä, että lukuvuotesi 2016 - 2017 on yhtä festivaalia. Ja nämä festarithan kestävät elokuun lopusta aina toukokuuhun saakka. Oona-Liina ja Linda, levätkää nyt, syksyllä mennään taas. Muista kuitenkin nauttia myös kesästä! Liikkuukohan Educariumin käytävillä pokemoneja? Itse haluaisin ainakin pyydystää bulbasaurin vaikkapa Macciavellin delilinjastolta tai Minna Aslaman olkapäältä. Se osaa siemensyöksynkin! Bulbasaur siis.

Syksyllä 2014 keskuuteemme laskeutui enkeli, joka valaisi kauneudellaan ja positiivisuudellaan koko Opex-yhteisön. Hän tottelee nimeä Eea Saarela. Kuten varmasti huomaat, Opexin nettisivut ovat kokeneet valtaisan upean uudistuksen. Suurin kiitos tästä kuuluu juurikin Eealle, joka uhrasi suuren määrän aikaa ja vaivaa tämän uudistuksen eteen. Kun näette häntä syksyllä Edulla, antakaa yläfemma. Antakaa nettisivuista palautetta hallitukselle ja olkaa kärsivällisiä, mikäli uudistusten kanssa ilmenee hankaluuksia. Opitaan yhdessä.

Tämä oli opexry.comin Pöllön blogin ensimmäinen julkaisu, antakaa palautetta, ehdotelkaa ideoita. Lisää on luvassa viimeistään syksyllä, nähdään pian!

Aleksi Kotiranta
Opex ry, viestintävastaava. Pian 3. vsk.