Opiskelijalle

Opexin jäsenyys

Opex ry ajaa luokanopettajiksi opiskelevien etuja yliopistomaailmassa.


Opex järjestää monenlaisia tapahtumia kulttuurista urheiluun ja kaikkea siltä väliltä. Opexin hallitus koostuu tarkasti valituista opiskelijoista, jotka kokevat äärimmäistä intoa ajaa juuri sinun etuasi opiskelujen aikana. Sinullakin on mahdollisuus liittyä vuosittain vaihtuvaan hallitukseen ja olla mukana vaikuttamassa.
Opexlaisena sinulla on mahdollisuus osallistua moniin bileisiin, kulttuuri- ja liikuntatapahtumiin sekä esim. koulutuspoliittiseen seminaariin tai mielenosoitukseen. Huomioi myös, että voidaksesi liittyä SOOLin jäseneksi, sinun tulee olla ensin oman ainejärjestösi eli Opexin jäsen.

Opexin jäsenmaksun maksat seuraavasti:
1. Maksa 30€ Opexin tilille FI65 4309 1820 1148 23 Liedon säästöpankkiin. Kirjoita viestikenttään nimesi ja aloitusvuotesi. 

2. Ota maksusta kuitti tai näyttökuva. 

3. Vahvista jäsenyytesi, nouda jäsentarrasi ja haalarimerkkisi kuittia vastaan Opexin päivystyksestä. 

Jos haluat kommentoida tai kysyä ihan mitä tahansa, ota yhteyttä opex(at)utu.fi

Liity Opexin sähköpostilistalle:

Opexin sähköpostilista tiedottaa tulevista tapahtumista, opiskelijatoiminnasta ja kaikista muista jäsenillemme tärkeistä asioista. Maanantaimaili ja Perjantaipaketti mouhottavat tulevista tapahtumista!

Liity Opexin sijaisuuslistalle

Opexin jäsenenä sinulla on mahdollisuus liittyä sijaisuus-sähköpostilistalle. Jäsenyys tarkistetaan. Liittymällä listalle saat sähköpostiisi ilmoituksia avoimista sijaisuuksista, yleensä nopeallakin varoitusajalla. Sähköpostilistasta on tiedotettu alakoulujen opettajia Turussa ja Turun lähiseudulla, joten sijaisuudet yleensä ovat opiskelupaikkakuntasi lähistöllä. Listalle liittymisen edellytyksenä ovat Opexin jäsenyys ja @utu.fi-sähköpostiosoite.

Jos opettajat haluavat tiedottaa avoimista sijaisuuksista, on listan osoite opex-sijaisuudet[at]utu.fi.


Ristiriitatilanteessa toimiminen

Opintojen aikana voi tulla eteen erilaisia ristiriitatilanteita. Tenttiarvostelusta voi tulla erimielisyyttä, opintojakson sisältö ei kohtaakaan odotuksia tai jokin tilanne voi tuntua muuten vaan epäreilulta. Näitä tilanteita varten on OpintoVartu-malli, jonka avulla on helppo lähteä selvittämään tilanteita. Malli löytyy OKL:n intrasivuilta, ja tässä on suora linkki siihen.

Mallissa on kolme vaihetta: asian esille nostaminen, neuvottelu ja sovittelu. Tavoitteena on luonnollisesti, että ongelmatilanteet selviävät mahdollisimman pian. Tässä yleisiä ohjeita siihen, kuinka kannattaa toimia, että ristiriidat saataisiin mahdollisimman sujuvasti selviksi.

  1. Ota yhteyttä ajoissa. Yleensä ongelmat kasaantuvat, jos niiden selvittämistä lykkää. Kannattaa siis rohkeasti ottaa heti opettajaan yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa. Jos et luennon tai demon jälkeen halua jäädä selvittämään asiaa, sovi silloin tapaamisaika tai laita sähköpostia ajan sopimisesta.
  2. Älä vuodata kaikkea sähköpostiin. Usein sähköpostilla kirjoittaessa sävy on kovin erilainen kuin kasvotusten keskustellessa. Kannattaa muistaa, että rakentava lähestymistapa kantaa usein pisimmälle! Toki kannattaa mainita, mitä asiasi koskee ja kirjata itsellesi perustelut valmiiksi keskustelua varten.
  3. Ensisijaisesti kannattaa olla yhteydessä opettajaan itse. Jos kuitenkin jostain syystä tämä ei onnistu, voit olla yhteydessä Opexin kopoihin. He osaavat auttaa asiaasi eteenpäin. Myös opintohallinnon koko henkilökuntaan voi ottaa yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa: he osaavat auttaa ja auttavat mielellään!